A scris lusi la 25/04/2010 - 14:26:08
Ciudat şi totodată tandru îndemn. Când şi cum m+-a, apucat de scris poezie_
Primele tentative le-am avut pe la 8-9 ani dar nu pot spune că erau poezii ci simple ziceri rimate. eram fericit când găseam un cuvânt să rimeze. Mai tîrziu, ritmul inimii şi dragostea de muzică şi poezie, m-au determinat să înţeleg că asta lipsea versificaţiilor mele, ritmul. Mai apoi am descompus în silabe poezii ale consacraţilor, am aşezat accentele pe silabe şi am descoperit că nimic nu este întâmplător ăn realizarea muzicalităţii. Am continuat realizând pastişe, adică am scris nişte poezii folosind rimele şi ritmul dintr+o poezie a unui clasic, schimbând din loc în loc ce puteam schimba, în aşa fel să păstrez tema dar să spun ce aveam eu de spus.
Devenisem , oarecum, un bun meşteşugar când...m-am îndrăgostit prima oară.
Cu chitara în mână mişunat peste tot schimbând versurile în limbi străine la melodii consacrate cu versuri scrise de mine, pentru iubita mea.
Ce bucurie m+a cuprins când mi+am ascultat versurile cântate de altcineva, care nu mă cunoştea, dar care pretindea că sunt versurile lui! Am fost măgulit şi încântat, fără să-mi arog paternitatea îîn mod sonor.
Poezia de dragoste nu am abandonat-o niciodată dar meşteşugul a devenit, oarecum ,comercial. Colegii de liceu comandau versuri pentru iubite iar eu mă gândeam la iubita mea şi le scriam, luându-le banii. Mai târziu am scris programe pentru brigăzi artistice , tot pentru bani.
Acum poezia a ajuns un drog, indiferent că este în stil clasic sau liber. Prefer versul clasic, cu toate rigorile lui şi mă străduiesc, atât cât pot, să prind în această modalitate de exprimare densitatea de imagini din versuil liber.
Ritmul inimii mele dă ritmul poeziilor mele.
Când veţi vedea o poezie în stil clasic, semnată de mine, cu erori de ritm, inseamnă că sunt bolnav de tahicardie sau în preajma unui infarct.
Iubesc poezia din tot sufletul meu bătrân şi păgubos.