Moldoveni sau romani?

Autor: dementievvv, (30/12/2008 - 02:40)

De mult i-mi dau aceasta intrebare, cine sintem noi, moldoveni sau romani. Cindva am fost geto-daci, mai tirziu basarabeni, iar acum ce? facem parte din Romania? As propune si limba noastra sa fie numita moldoveneasca!

• 68 commentarii

Comentarii (68)

A scris castorul la 30/12/2008 - 09:28:32

Eu propun ca brazilienii să-şi numească limba braziliană
americanii - americană.
argentienii - argentiniană.
australienii - australiană.
dacă încă nu ai înţeles mesajul îţi spun eu.
suntem români şi vorbim limba română...
dacă mai ai dubii, verifica link-ul http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_moldovenească

A scris star77 la 30/12/2008 - 11:16:44

Romani suntem si... basta! Nu cred ca mai are rost sa se polemizeze aici. Si nu veni, te rog, cu propuneri expirate. Nu vezi ca si asa avem atatea lingvisti si istoricieni "caposi", care ne-au falsificat identitatea si limba, si neamul, si parintii... Adica tre' sa te incalzeasca suficient faptul ca limba ta e declarata "maldaveneasca" in constitutie. A mea, cred si a castorului (si nu numai) nu se bucura de asa onoare la moment.

A scris fenixonu la 30/12/2008 - 18:41:26

Daca importa si parerea unui mosneag de 82 de ani ...Apoi inca in veacul 19 a fost hotarita intrebarea... Suntem Romani si - Punctum!!! Scrierele mele destul de stingace , dar totus dovedesc ca sunt scrise in Limba Maemei mele - Limba Romina!!!! E clar ca pronunt eu in un grai Moldovenesc!!! Dar Limba totus e Romina!!! Insa aceasta intrebare sper eu ca cu timpul totus v-a dispare...Istoria nu se Schimba!!! Dupa cum o stiu eu din multe citite si recitite - Limba Romia a fost influetata de mai multe fluvii mari lingvistice...Si astazi unii sustin ca din Limba Dacilor s-au pastrat doar 495 de cuvinte...etc...etc... Sper ca domnnul cu intrebarea a inteless corect mesajul meu...Successe in anul 2009 la toti cei care scriu Poezii!!!

A scris nataly068543350 la 31/12/2008 - 23:00:25

romani suntem si daca ai incertitudini inseamna ca ai fost slab la istorie sau profa ti-a fost cam slaba....

A scris hellotoall la 02/01/2009 - 10:22:00

Moldovein. si nu ma freaca. cum dracu' sa fiu roman, daca m-am nascut in Moldova...

A scris hellotoall la 02/01/2009 - 10:29:47

limbe ce-o vorbim e romana, dialectul e moldovenesc...

A scris star77 la 02/01/2009 - 19:54:03

Hellotoall, fara suparare, revezi conditiile de utilizare a forum-ului, ca de nu o sa te... Apropos, se discuta despre limba materna, care este romana. Nimeni nu a pus la indoiala faptul ca te-ai nascut pe teritoriul RM, in trecutul istoric si viitorul apropiat - teritoriu romanesc. :)

A scris hellotoall la 02/01/2009 - 22:06:57

" Moldoveni sau romani?"
asta se discuta, daca nu gresesc!
apoi, eu traiesc acum. si acum este RM!

A scris castorul la 03/01/2009 - 12:56:45

gtfo...
Imi pare sincer rau.. We had trust in you & u f***in dissapointed us..
u R Brainwashed!!! ...Pass me on pe următorul...

A scris hellotoall la 04/01/2009 - 12:58:19

castorul, poet si-n viata! nici o p*** n-am inteles. adica, am inteles mai mult sensuri! =))

A scris widow la 04/01/2009 - 14:04:52

hellotoall, arata-mi un document oficial unde scrie ca esti "moldovan" :D
de. nici in actele de identitate nu avem o cetatenie stabilita (ft abstract se rezuma la " MDA" ),
cit despre nationalitate... acut se tace.
bafta in procesul de autodefinire (x

A scris nataly068543350 la 04/01/2009 - 18:45:20

Salut fratilor de condei !!!
nu se discuta cum a accentuat star 77 teritoriul pe care te-ai nascut ci identitatea noastra nationala!!!!
II sustin pe toti care cred ca si mine ca suntem romani pierduti in viltoarea vremurilor... nu suntem vinovati de ceeea ce s-a intimplat cu noi dar sintem responsabili de ceea cine devenim... circumstantele istorice nu trebuie sa influenteze adevarul!!

A scris hellotoall la 05/01/2009 - 10:13:37

eu nu vreu sa fiu de acord cu faptul ca suntem romani, pentru ca dupa intilniri cu niste romani, mi s-a facut o parere 95% negativa despre ei... e o natie care a putrezit...((( si frati n-o sa-mi mai fie. apoi, MDA imi place. in Europa moldovenii ii iubesc mai mult)))*am vorbit cu germani, polonezi, francezi, italieni* rahatul din Transnistria tot din cauza lor! nu nah, eu is molodvan :-P

A scris hellotoall la 05/01/2009 - 10:14:43

MDA = MolDovA. şî-ni plaşi! :D

A scris Unactorgrabit la 05/01/2009 - 16:19:12

Cat de trist imi suna ganduri rusesti in inima...

A scris cavalerul_verde la 05/01/2009 - 21:10:53

nici nu vreau sa ma implic in tema.
Provocatorii trebuie pur si simplu evitati. :)

A scris hellotoall la 06/01/2009 - 10:37:59

Nu inteleg, de ce la noi in tara, lumea e sau cu romanii, sau cu rusii? de unde naiba s-a luat? de ce nu pot sa fie oameni care nu-s nici petru RR, nici FR?

A scris cavalerul_verde la 06/01/2009 - 11:33:05

de ce tu nu esti cu 3 ochi si 6 degete?
pt ca realitatea e una singura. Daca tu vrei s-o vezi altfel, nu ynseamna ca asa si este.
"Nu inteleg, de ce la noi in tara, lumea e sau cu romanii, sau cu rusii? de unde naiba s-a luat? de ce nu pot sa fie oameni care nu-s nici petru RR, nici FR?"
o intrebare aiurita.

A scris hellotoall la 06/01/2009 - 11:38:11

oare? dar vreau un raspuns aiurit!
daca eu vad ceva altfel, inseamna ca asa si este pentru mine. fiecare om isi are realitatea sa...

A scris star77 la 06/01/2009 - 12:17:29

Mai, hellotoall, incapatanarea ta incepe sa fie agasanta! Tu de unde naiba te-ai luat? Bunicii tai, strabunicii nu sunt/au fost romani? Sau esti venetic? mai mergi de-ti cauta prin arhiva radacinile, ca te-ai ratacit cu totul! Sau insisti sa te lepezi de trecutul tau, de sangele care-ti curge in vene? Sau poate chiar nu esti roman, ci venit de prin Siberia... Lamureste-ne si pe noi, lumineaza-ne "mintile intunecate"...

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!