Plagiat

Autor: star77, (06/01/2009 - 13:01)

Un autor recent inregistrat pe site a publicat niste versuri. Mi s-au parut destul de cunoscute. Uimitor, dar una din creatii apartine unei fete pe care am cunoscut-o personal. Am ramas indignata sa descopar ca, cel putin, vreo 6 poezii au fost plagiate in modul cel mai neacceptabil din cateva numere ale revistei de creatie Clipa Siderala. Ce parere aveti?

• 22 commentarii

Comentarii (22)

A scris Administrator la 06/01/2009 - 13:38:12

Conform regulamentului, utilizatorii care vor plagia munca altora (şi nu vor indica sursa şi autorul), nu vor mai putea intra pe site, conturile se vor bloca, iar operele adăugate - şterse de pe site. În acest caz nu se va diferenţia creaţia proprie de cea plagiată - se şterg toate!

A scris Unactorgrabit la 06/01/2009 - 14:04:03

Nu are nici o rezonanta daca nu ii spui numele lui matze-fripte,coate goale...daca il vei ascunde va repeta magaria.

A scris star77 la 06/01/2009 - 14:12:36

Nu conteaza cine e sau, mai bine zis, cine a fost... ma intreb care este motivul ce indeamna pe unii "poeti" la plagiat... Oricum, imi pare bine ca s-a intervenit imediat si nu mai sunt sanse si pentru voi sa va indispuneti.

A scris star77 la 06/01/2009 - 18:52:16

Unactorgrabit, esti medium cumva?
Iaca, n-am vrut sa-i divulg numele, odata ce i s-au sters poeziile. Daca se "repeta magaria". Dimineata era Alintus22, acu seara e Alintus2009. Doar poezia Destin ramane neschimbata. Exact ca in Clipa Siderala. Si poza, si numele adevarat: Iulia Stratulat. Rusine!!! :(((

A scris alintus1987 la 07/01/2009 - 02:44:27

Chiar imi este foarte interesant sa stiu despre care domnisoara vorbiti?de la cine am furat eu poezia?cred ca de multe ori criticati...dar la sigur nici nu aveti idee despre ce vorbiti,inteleg ca sunteti cu mult mai presus ca mine in litereatura,dar asta nu va da dreptul sa nu acordati sansa fiecaruia...:)nu am spus-o absolut cu nici un rau,recunosc ca cu poezia "destin"am exagerat,si nu este exact ca in Clipa Siderala,am furat doar ceva idei

A scris Unactorgrabit la 07/01/2009 - 03:23:03

Am primit un mesaj privat de la "alintus1987" cu textul :matze-fripte,coate goale..?
Public va spun ce a continut raspunsul meu la acest mesaj privat catre aceasta persoana:
"Marele nostru dramaturg Ion Luca Caragiale sa nascut la 30 ianuarie 1858
in satul Haimanale ,din judetul Prahova.
Opera sa este diversa cuprinzand atat creatii ale genului dramatic(„Napasta”)cat si al genului epic(„O noapte furtunoasa”, „Conul Leonida fata cu reactiunea”,”O scrisoare pierduta „ si “D-ale carnavalului”),a publicat nuvele si de asemenea este creatorul schitei romanesti.
Faimoasa comedie „O noapte furtunoasa” a facut o revolutie in teatrul romanesc.
In toate personajele sale Caragiale prezinta ceva comic,in special in Rica Venturiano in care prezinta tipul de gazetar tipic in epoca sa ,Rica Venturiano este un exemplu de gazetar demagog,din cind in cind agitind faze fara sens cu ticuri latinizante.
.Puterea de caracterizare a personajului de catre puncte diferite de vedere este foarte mare in opera lui Caragiale,Rica Venturiano este puternic caracterizat de catre Jupinul Dumitrache :un vagabont ,un scirta scirta pe hirtie,coate goale,moftangiu, papugiu,mate fripte,pungas etc."
Imi este sila de tot ce "aud" aici in doar cateva zile( nu stiu cate probabil 10) de cand sunt pe acest site..

A scris Unactorgrabit la 07/01/2009 - 03:37:07

Star77 spunea mai sus :ma intreb care este motivul ce indeamna pe unii "poeti" la plagiat...
Acum stii..! Citez din alintus1987:asta nu va da dreptul sa nu acordati sansa fiecaruia...:)nu am spus-o absolut cu nici un rau,recunosc ca cu poezia "destin"am exagerat,si nu este exact ca in Clipa Siderala,am furat doar ceva idei....Cred ca e destul...

A scris hellotoall la 07/01/2009 - 10:59:17

negativ. dar ea deacum a cerut scuze...

A scris castorul la 07/01/2009 - 17:09:06

dragi fratzi di condei... (şu surioare)
plagiatul sux.. in ORICE FORMĂ..
vrei să te dai mare cu poezii care nu-ţi aparţin..
better get a job...
fiindcă cine plagiază o dată - va plagia şi doua..
iar dacă ai plagiat de două ori.. mînă pacătoasă trebuie tăiată..
sorry 4 being a violent beaver... >:)

A scris star77 la 07/01/2009 - 18:32:52

"Furat cateva idei"? Fato, 6 poezii intregi, de la A la Z, copiate, din numerele CS. Cea cu "ca sa te urasc ar trebui sa ma iubesti" apartine Liliei Mantea, fosta eleva. Daca insisti, ridic arhiva personala si iti enumar poeziile plagiate cu indicatia nr., pag. autor. Ceea ce am si facut in pagina poeziilor publicate de tine anterior. N-a reusit lumea sa se informeze, ca si tine, de altfel, ca ti s-a blocat imediat contul. Ai facut aceeasi greseala de doua ori. Si mai pretinzi a fi fara "pufusor pe botisor"... Incredibil!

A scris alintus1987 la 07/01/2009 - 18:59:12

:)))))incredibil dar adevarat....ma mir de faptul ca mai aveti chef de vb,sunteti niste birfitori...fara suparare,dar asta e:(

A scris castorul la 07/01/2009 - 19:16:07

"sunteti niste birfitori.." =)))))))))))))))))))))
desigur.. sunt de acord cu tine.. tu n-ai absolut nicio vina..
esti mai catolica decit Papa, cind vine vorba de plagiat.. ;)
continua in acelasi tempou shi poate primesti un ban la IP ;)

A scris alintus1987 la 07/01/2009 - 20:23:58

nu spun ca nu am nici o vina...am gresit,si am spus ca nu se mai repeta,asta am spus,nu?

A scris alintus1987 la 07/01/2009 - 23:01:23

shi Castorcchiar inteleg totul foarte bine...dar nu-ti inteleg umorul tau...scuze dar p/u mine chiar ai un umor prost:("Mai catoloca decit Papa? sper ca te-ai gindit mult...pina ce ai scris

A scris castorul la 08/01/2009 - 00:10:43

read "O scrisoare pierduta" shi o sa intelegi... umorul meu prost shi neinspirat.. ;)
Have fun..

A scris alintus1987 la 08/01/2009 - 00:47:22

nu te supara...nu am spus-o cu nici un rau:)ce eu nu am voie sa critic?sunte-ti voi cumva oameni?dar eu nu?

A scris star77 la 08/01/2009 - 13:21:48

Alintus, ma mira nu faptil ca ai plagiat, ci ca insisti in actiunile tale, pe care eu personal le consider mizerabile. Am terminat cu Clipa, am trecut la site-urile romanesti, mentionate de Castor?! E socant faptul ca cer scuze oficial pe forum , ca apoi sa demonstrezi vechea intelepciune populara: "lupul paru-si schimba, dar naravul - ba!"
Te simti ofensata ca esti blocata? Nu-ti plac reactiile poporului? Nu ai decat sa incerci sa vii cu ceva propriu. Altfel, vezi ca nu doar spatiul cosmic, ci si "asociatia Castorilor", si nu numai... suntem pe fir! Si vom face ceea ce credem ca e necesar: sa ne respectam drepturile si principiile, contribuind astfel la realizarea obiectivului major al acestui portal: promovarea creatiilor PROPRII, si nu a plagiatului!!!

A scris fenixonu la 08/01/2009 - 13:50:56

Fratilor poate e una si aceias persoana si autorul si plagiatorul???

A scris katy la 13/01/2009 - 14:34:11

daca ajungi sa fii plagiat inseamna ca scrii bine. dar nu/i motiv de mindrie din asta. mai bine sa ceri sincer ajutor la finisarea propriulu text decit sa cazi asa. .

A scris fenixonu la 13/01/2009 - 17:36:36

Dar cum??? cine ???Eu comentez!!!Pun semnul strigarii!!Si-mi vine sa nu cred!! Imi pare ca sunt nebun!!! Se repeta...Fratilor de condei...Stiinta a dovedit ca unele proecte si unele ideii veneau parallel la mai multi oameni...Dar in diferite ipostaze!!!

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!