La ce bun...?

Autor: AlyMer, (11/03/2009 - 09:41)

Ati putea sa-mi argumentati,de ce merita viata traita?Si in genere daca merita...As vrea sa vad cine o sa ma convinga- ca viata"e frumoasa"

• 40 commentarii

Comentarii (40)

A scris fenixonu la 11/03/2009 - 12:22:40

Buna dimineata Soare!!!
Buna dimineata Vant!!!
Buna dimineata Floare!!!
Buna dimineata Pamant!!!

A scris Rufanda la 11/03/2009 - 13:34:24

.....De ce merita viata sa fie traita?!!!!!!!Nu stiu nici eu...Unii spun ca pentru a face ceva bun..Dar ce e bun????Altii spun ca fiecare om are o sarcina de dus la kapat...Kare????
Dar cine din noi stie ce e dupa viata???//Nimeni kred eu...Astfel...De unde stim ka in afara de viata nu exista niste stari kare ne fac sa simtim ka exista ceva dar nu poti sa-ti dai seama ce anume...Astfel kred ca e mult mai greu decit sa -ti pui intrebari de genul:"De ce trebuie traita viata?"....Pentru ca exista acest "trebuie"!!!!!!!!

A scris hellotoall la 11/03/2009 - 15:49:31

fiecare isi traieste realitatea sa. tu ti-ai creat-o urita, schimb-o... :)

A scris cavalerul_verde la 11/03/2009 - 17:35:42

nu poti fi ortodox adevarat si sa umbli cu chestuni gen "de ce trebuie traita viata".

A scris star77 la 12/03/2009 - 10:55:46

Atata lume se agata de un fir de viata, pentru ca nu le permite sanatatea mai mult... si tu iti pierzi timpul cu intrebari de genul asta... :(

A scris CORYNA la 13/03/2009 - 16:58:36

stii se spune:viata e frumoasa daca stii so traiesti, deci invata s-o traiesti!

A scris AlyMer la 13/03/2009 - 20:19:51

Sa nu credeti ca chiar stau cu latul in git,nu ma dau eu asa usor batuta,stiu ca intodeauna exista solutia,doar ca nu trebuie sa lasi capul in jos,ca n-o mai vezi...dar uneori ma napadesc si pe mine incertitudinile,cu ele vin fel de fel de intrebari,regrete,descurajari,lacrimi--caci vezi cam multe rascruci am in viata asta si tot n-am invatat s-a aleg drumul care trebue sau care mi-ar place,oricum multumesc p-u sfaturi.Fenixonu,natura intodeauna mi-a dat viata,speranta,inspiratie,chiar ma face uneori si fericita,iti dai seama astfel ca-ti apreciez in special raspunsul

A scris Shurik la 13/03/2009 - 20:59:39

Mai fratilor voi cu ginduri de astea va pierdeti timpul, moare tara in criza, se sufoca lumea in electorale se luptaa lumea pentru rolul de ne ingropa care de care mai frumos dupa 5 aprilie si voi daca merita viata traita. desigur ca merita ca daca nu murim de criza sau de foame, ce voi credeti ca dupa moarte ii mai interesant sau ce? Ei daca nu iti place viata fa-ti si tu harakiri, de si ar fi pacat ca esti destul de draguta...
Mai mult curaj lume desigur ca este normal sa-ti pui intrebarea despre existenta ta in lumea asta, chiar Cioran zicea ca nu este bine sa traiesti daca nu te-ai gindit macar odata la suicid, dar faza ajunge pina la gindit si atita STOP. Itii tragi o palma si o ei de la inceput(cu palma la figurat desigur)
Salutare

A scris AlyMer la 13/03/2009 - 22:59:06

salutare si tie Surik, mai facut sa rid:)))!

A scris fenixonu la 14/03/2009 - 06:25:51

Aly ... Pur si simplu ...Am primins raspunsul respectiv de la natura intr-o dimineata cand ma coplesau dupa o noapte de nesomn si pe mine ganudurile d-le,,,Dar aveam atunci de doua ori mai multi ani ca dumneata!!!

A scris AlyMer la 14/03/2009 - 09:12:07

vezi ca probabil nu mi-am gasit sau inca nu-mi simt bine conturat "sinele"de aici nu-mi gasesc rostul si locul in asta lume,inca nu inteleg cine sint si pentru ce sint si in consecinta poftim giduri,ginduri,ginduri.....

A scris CORYNA la 14/03/2009 - 15:44:39

da,logic ca toti ajungem la un moment dat sa ne intrebam asa chestii cu deosebirea ca unii doar se intreaba iar altii ii cauta si raspunsul.....si pina il gasesti iti dai seama ca viata a trecut pe linga tine, dar ai trait-o......tu, AlyMer esti cineva, descopera acel cineva din tine!

A scris AlyMer la 14/03/2009 - 16:54:53

Pai ce crezi ca omul se descopera ca la chirurgie,ai taiat, desfacut si ai gasit ce-ti trebue,e un proces indelung si ma aflu acum in el,in plus complexitatea lui mai depinde si de complexitatea personalitatii si Eului care-l ai de descoperit.

A scris CORYNA la 14/03/2009 - 18:21:21

eu nu am negat faptul ca asta ar fi un proces destul de scurt,fara complicatii si nici nu cred...pe tot parcursul vietii ajungi sa mai descoperi ceva nou in tine.

A scris AlyMer la 14/03/2009 - 19:36:18

Fii atenta la ce scrii,caci te contrazici singura pe tine:daca nu negi faptul ca e un proces scurt,atunci insemna ca esti de acord ca e scurt...

A scris ianu_raul la 15/03/2009 - 21:18:09

viata e o arta...asa ca evident,
ca sa stii sa traiesti ai nevoie de talent...
oamenii se pot considera artisti...
dar viata e mai mult decit sa stii ca ''existi''

A scris ianu_raul la 15/03/2009 - 21:20:21

viata e-o comoara si treb sa investesti....
te poti considera bogat daca traiesti..
dar viata e o gluma si nimic nu vei avea ,
daca crezi ca-ti apartine si poti sa faci ce vrei cu ea...

A scris tatty la 18/03/2009 - 19:09:35

chiar de-i scurta viata ,sa nu-ti pierzi speranza,lupta si vei cistiga.nu crede-n iluzii,toate sint confuzii,esti doar tu de partea ta!---cuvintele unui cintec!----la doar 26 ani am avut o viata foarte agitata,dupa o copilarie de poveste valurile viatii m-au aruncat departe de toti...am inceput a-mi trai din nou viata....la 21 ani printre straini,acolo unde nu aveai pe umarul cui plinge,cui ii cere ajutor si la cine te adresa in limba ta!am pierdut mult de la viata....dar nu am mai considerat ca viata nu-i frumoasa,nu am mai gindit ca ar nu merita s-o traiesti!din contra trebuie sa savuram fiece clipa a vietii....

A scris Unactorgrabit la 19/03/2009 - 10:48:28

In primul rand consider ca avem o obligatie fata de Divinitate si fata de noi,nimeni nu ne ofera a doua sansa sa ne nastem...in al doilea rand avem obligatia de a ii face fericiti pe cei apropiati noua ....avem si drepturi nu numai obligatii..avem dreptul de a visa, de a fi fericiti ...avem dreptul de a fi,si nu in ultimul rand (spun asta in calitate de mascul,apelativ cu care AliMer dezmiarda barbatii) viata este frumoasa pentru ca existati voi femeile...altfel ar fi insipida,inodora....incolora.
Viata este ca un program de calculator,sistemul de operare este bagajul genetic si cel divin la care se aduna in timp programe mai bune sau mai putin bune...poate uneori si virusi...esential este sa avem incredere in programul antivirus din noi si sa ne urmam instinctele....cei ce persista in idei macabre si intrebari ipohondre au nevoie de tratamente speciale....psiholog,biserica si in cel mai nefericit caz ...psihiatru.
Viata este unica si la fel suntem si noi...
Astazi ploua,pisica toarce lenes pe soba,Ceaikovski umple aerul cu geniul sau,cartile stralucesc de curatenie in biblioteca...miroase a gogosi calde.. iubita a fugit cu cel mai bun prieten,beau gin tonic cu lamaie..plang ,rad,traiesc...maine va fi soare pentru ca asa vreau eu.......nu-i asa ca este frumoasa viata...?

A scris Nocturnia la 21/03/2009 - 14:11:39

Mai bine nu ma gandesc la viata

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!