Bunul simt

Autor: VenusD, (14/05/2009 - 13:37)

Ca tema inspirata dupa comentariile mele cu domnul actor grabit, vreau sa stiu, cum definiti voi toti bunul simt si ce credeti despre el? Multumesc anticipat!

• 33 commentarii

Comentarii (33)

A scris Black_dahlia la 14/05/2009 - 16:04:11

Ce credem despre ce? ca nu mi-e clar... vb despre bunul simt sau despre Unactorgrabit?

A scris VenusD la 14/05/2009 - 16:12:03

Despre bunul simt. Scuzati exprimarea...

A scris corinush la 15/05/2009 - 11:44:17

Bre, ce fandoseală!
Bun simţ cică... în literatură! =))

Şi dn-ului Unactorgrăbit ar trebui să-i mulţumeşti pentru timpul pierdut de citeşte toate aiurizmele de aici.

Scuzată să-mi fie lipsa mea de bun simţ, da' mata parcă plecai, n-a mai venit trenul?

A scris Rufanda la 15/05/2009 - 14:01:55

Bun simt...........Las-o ma'mama in amaraciunae ei de......sa nu-i mai mzik pe nume!!!!!!!!!Ce e bu simt??????Ceea ce pe unii ii jigneste iar pe mine ma face as ma simt bine sau viceversa??/Vezi ka e greu de raspuns si sunt milte pareri....In literatura aavea bvun simt inseamna sa nu kare cumva sa jignesc pe cineva si sa nu-i spun :"ba,nene!Ia mai revezi ce-ai scris ca miroase rau de tot!!!!!!!!"
Sau poate viceversa iarasi????

A scris VenusD la 15/05/2009 - 14:52:55

Of, Domnule Rufanda, ce pot spune? Aveti dreptate...Corinush, a venit trenul, dar mi-a fost dor de camin si m-am intors...

A scris hellotoall la 15/05/2009 - 15:22:14

nu stiu... bunul simt - fiecare cu al lui... no limit...

A scris fenixonu la 16/05/2009 - 08:50:33

M-ați dat Gata Boierilor!!! Cum adică - Bunul Simț , poate fi și cum vreai și cum poți și cum...Haideți să nu fim niște...
Fă omului - să se simtă Bine!!! Zi-i Poetului că e un Poet Fenomenal!!!Zi-i Actorului că E un Actor Excepțional!!!
Zi Filozofului-Că e un Filozof cu care se poate pune in pară doar Socrate!!!/Zii Femeei că e cea mai Frumoasă și așa v-a fi!!!E clar că dacă Tu Personal Ai ceva ce te ajută ză Vezi Bunul SimȚ!!!

A scris VenusD la 16/05/2009 - 13:41:48

Nu are nici o legatura domnul actor grabit cu tema pe care am ales-o. Dumnealui doar mi-a adus aminte, fara sa stie, ca eu n-am avut parte de educatie in cei sapte ani de-acasa, in care sa fiu invatata despre bunul simt.. Il respect ca citeste toate mizeriile, ceea ce nu ar trebui sa faca. Nici n-am avut intentia de-a crea aceasta tema in legatura cu literatura. Eu doar vroiam sa cersesc un ajutor pentru buna mea crestere, de la voi, oamenii mai mari, ce stiti mai multe decat mine, asa ca un copil prost ce sunt. Ce e rau sa tinem putin literatura de-o-parte, si tema mea sa fie ca un anunt dintr-un ziar: "S-a nascut un copil fara educatie. Ajutati-l, va rog!". Daca as fi avut de unde sa cer acest ajutor, nu v-as mai fi deranjat cu tema mea de 2 bani, ce n-are nici o legatura cu literatura, dar m-am gandit ca de aici pot invata. Voi va cunoasteti intre voi, dar eu nu va cunosc. Sunt o straina, ca un om in zdrente, ce cere un ban, timp in care cercul vostru de oameni bogati trece pe langa el. Lasati, va rog, putin pieptul de gheata acasa!

A scris Black_dahlia la 16/05/2009 - 17:55:56

VenusD ,sa nu exageram=)
Sunt sigura ca si asa iti e foarte bine fara sfaturile noastre, plus la asta nu e un subiect cu implicatie...daca ai cei 7 ani de acasa sa-ti fie de bine.
Ce-i cu victimizarea asta?

P.S:don't worry, nu-i mare chestie.Iti dai si tu seama de ce lumea s-a precipitat, nu?;)

A scris VenusD la 16/05/2009 - 19:53:44

Nu-i am pe cei 7 ani de-acasa, doamna Dahlia. Nu am trait asa cum am visat. Daca-mi e bine fara sfaturile d-ra? Pana la urma mi-am dat seama ca nu! Dar unde sa le caut, caci pana acum nu mi-ati oferit nici o sansa de ajutor. Treziti-va, va rog, ca-s si eu om. Ce ma mancati asa? Pana acum am invatat cate ceva din sfaturile domnului fenixonu, singurul care ma poate intelege, pana acum. La ce trebuie sa ma astept? Sa spuna si ceilalti la fel ca dumneavoastra. De-acum ce-o sa credeti? Ca vreau sa-mi fac fata-n lume? Il am pe tata ca exemplu de astfel de lasitate. Nu vreau sa-i calc pe urme! Daca vreti sa ma jigniti, atunci jigniti-ma, ca-s foarte obisnuita. Numai asta mi s-a facut in viata: cearta si jignire!

A scris fenixonu la 17/05/2009 - 06:40:58

Toată problema VENUS e în Poeziile D-le , care după părerea mea personală sunt și profunde și mature... Mie îmi vin și pline de Bun Simț...Și cei 7 ani de-acasă ale d-le costă foarte mult!!!

A scris fenixonu la 17/05/2009 - 06:42:57

Și nu înțeleg aberațiile celor care nu știu ce însemnă 7 ani...

A scris Unactorgrabit la 17/05/2009 - 09:45:17

Văzîndu-mi numele aici mă simt dator cu un comentariu.Toţi ştim ce reprezintă ce-i şapte ani de-acasa (oricum neştiinţa legilor nu ne absolvă de rigorile ei)....numai că unii se ascund după propriile măşti,orbiţi de orgolii,pledînd astfel... :Ce vreţi domnilor ...mă apăr şi eu cum pot...ce nu-s şi eu om...?...iar alţii dintr-un pseudo-altruism (ce deseori reuşeşte să manipuleze) strigă în gura mare... :ca mine nu iubeşte nimeni umanitatea...!!!
Bunul simt tradus in cea mai elementara definitie inseamna in primul rand ....SINCERITATE ,toţi ştim că minciuna şi făţărnicia doboară omenia.

A scris VenusD la 17/05/2009 - 12:27:50

Este bine domnule să fim sinceri. Am învăţat într-o zi, la ora de diriginţie, că bun simţ înseamnă să respect pe cei din jur şi pe mine însămi, şi am observat, comparând răspunsul cu al d-voastră, că sinceritatea mă va face să ma respect pe mine şi pe cei din jur, fie ea dură sau blândă. Sinceritatea dura, adică să-i spui omului în faţă: "Băi, n-ui bun ce faci, nu gândeşti bine. Revezi greşelile şi refă." sau "Nu-mi place faţa ta. Eşti urât. Şi nici comportamentul tău. E prea copilăros sau mai ştiu eu cum." îl stresează pe om şi-l face să creadă că nu mai ai bun simţ pentru dânsul, mai ales când el e mai în vârstă. În cazul sincerităţii blânde, sa-i zic eu, adeseori se minte. Aşa cum sunt sigură că face şi domnul fenixonu, după cum a spus şi dânsul:"Fă omului - să se simtă Bine!!! Zi-i Poetului că e un Poet Fenomenal!!!Zi-i Actorului că E un Actor Exceptional!!!Zi Filozofului-Că e un Filozof cu care se poate pune in pară doar Socrate!!!/Zii Femeei că e cea mai Frumoasă şi aşa va fi!!!E clar că dacă Tu Personal Ai ceva ce te ajută ză Vezi Bunul Simţ!!!"

P.S.Păi domnule Felix, dacă îi spuneţi aşa fiecăruia, atunci va rămâne un prost. Arătaţi-i greşelile! Nu-i spuneţi tot timpul "bravo!!!" pentru că aşa vă arde la inimă, căci am observat cât de mare vă poate fi bunătatea. Fiţi puţin mai dur. Cel puţin eu sunt foarte directă, dar nu cu toţi. Mai întâ verific dacă-s bolnavi cu inima, şi alte feluri de boli care le pot cauza prostia, că doar n-o să meargă la spital din cauza mea după aia. Spuneţi-i verde în faţă: "Ai greşit" sau "Nu te îmbraci bine", şi alte chestii minore, că nu o să moară. În cazul meu, eu fiind Nocturnia, când mi-am postat prima dată poeziile, şi când am primit comentarii dure, dar sincere, cu tragere de inimă, toţi nu mi-au făcut decât să-mi dea ambiţie şi să le arăt că pot mai mult. Şi asta am făcut. Şi aţi observat şi d-voastră, domnule fenixonu, cât de mult am evoluat, şi speram să se mai uite lumea să vadă că ştiu mai mult, dar prea târziu. Şi până la urmă nu mi-a mai păsat.

Dar ca să rămânem la bunul simţ, eu sunt de-acord cu domnul Actorgrăbit, pana acum...

A scris AlyMer la 17/05/2009 - 12:30:38

Eu una m-am convins ca cei sapte ani de acasa nu costa aproape nimic pe linga ceea ce-ai putea face tu singur cu tine, adica miza mea este pe autoeducatie caci, vezi, nu toti au norocul de parintii cei bine cunoscatori in arta dragostei si a educatiei...eu sint sigura ca tu simti si intelegi ce inseamna bunul simt(numai ca in lume lucrurile sint interpretate de fiecare diferit vrem noi ori nu vrem) probleba probabil consta in aceea ca pentru tine prea mult conteaza parerea celor din jur(constient poate ca negi acest lucru) si atunci cind ei nu sint deacord cu tine te simti vinovata si incorecta...ai incredere in tine, esti o fata desteapta, mintea ta poate ca chiar datorita ca nu a fost dadacita de mica a crescut puternica si cu destul potential din care ai ce framinta sa iasa ceea ce-ti doresti...sfatul meu e sa lasi himera(amintirea care te tine slaba si nehotarita) cu mica fata obijduita de un tata care "nu e asa cum ar trebui sa fie"(cine stie daca si el a avut de unde invata cei sapte ani- cei care au avut parte de ei ,norocul lor;cine nu- e inzestrat cu mintea capabila de a invata de la insusi marele filozof VIATA...iar cine nu are mintea- devin "parinti neindeminatici")...asultati inima ea iti spune totul si despre bunul simt si despre altele...totul va fi bine!!!!:)

A scris VenusD la 17/05/2009 - 12:52:34

Aly, tot timpul mi-a placut gandirea ta, uitandu-ma pe la comentariile pe care le purtai cu altii.Nu neg lucrul ca ma intereseaza parerea celor din jur. La inceput ma simteam vinovata si incorecta, dar mi-a trecut. Felul cum gandesti tu este ceea ce gandesc si eu, dar nu pot spune in cuvinte, caci mi-i slaba cultura si hotararea. Sfatul tau era tot ce aveam nevoie. Multumesc, Aly!

A scris AlyMer la 17/05/2009 - 15:46:49

Cu placere, mai intreaba daca ceva;)... si poti sa-mi spui si tu ce vrei, nu conteaza accept orice discutie, supararea mi-e departe(ma refer si altora as fi bucuroasa de conversatii- "verde in ochi", defapt mereu mi-as dori sa fie asa)

A scris corinush la 18/05/2009 - 11:49:36

Emisiunea "Iartă-mă" sper că se încheie aici. Ăsta e site de literatură, ce pana mea?

Cel cui mă adresez, mi se pare penibil ca, folosindu-te de scuza unor conjuncturi nefaste (poate), să te eschivezi cumva de la critică sau în genere, mie nu mi se pare că ai înţeles ce presupune a fi poezia (chiar dacă nu cam asta se face aici).

"Sunt un om chinuit"- aşa şi? Ar trebui să zic că eşti fabuloasă, ca să compenseze cumva?
Ruşine de recurs la aşa tertipuri.

Nu vreau răspunsuri şi justificări de 3 pagini, e o chestie retorică mai sus.

A scris VenusD la 18/05/2009 - 12:22:32

Da' bine, Corinush, nu v-a cerut nimeni parerea aceasta. Jignire? N-aveti decat. Mi s-a facut sila de-atatea jigniri. Nu va convine, nu va convie. Nu tre sa va expuneti parerea. Discut cu oameni care au inima!

A scris AlyMer la 18/05/2009 - 14:12:47

Site de literatura...da literatura de unde iese?...omul e inceputul la toate....si in caz de pana la motor, oricine are dreptul sa se repare, sa-si caute defectul si daca nu se descurca singur sa ceara ajutor.Nu sint contra discutiilor ce amintesc si de suflet nu numai de produsele finite...

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!