Vin alegerile repetate si eu cu o poezie la tema.

Autor: Gaspaccio, (15/06/2009 - 11:31)

Stop, destul cît se mai poate
Cîte bătături în coate
Şi dureri ne-aţi provocat
Ajunge ne-am săturat.

Stop, destul nu se mai poate
Cîte lovituri în spate
Pe obrazu înlăcrimat
Mai avem de îndurat.

Stop ne-am săturat de toate
Căci trăim în laşitate
Vrem dreptate ne-am trezit
Ca viteazul adormit.

Stop căci s-a umplut găleata
Curge jos ajunge, ghata
Curge timpul, grăbim pasul
Pîn aici, v-a sunat ceasul.

Stop pîn la această filă
Vi s-a scris soarta umilă
A noastră iscusită oaste
Doar în luptă o vei cunoaşte.

Vom lupta şi mai departe
Pentru neam şi libertate
Pentru acest străvechi pămînt
Ce-l iubim şi ne e sfînt.

• 46 commentarii

Comentarii (46)

A scris Gaspaccio la 15/06/2009 - 11:34:15

Este o poezie care din nou cheama pei cei cu orientari politice de dreapta sa-si uneasca eforturile pentru un viitor luminos al acestui tarim intunecat.
Sper sa nu mai scrie cineva comentarii de genul uita de acest subiect, aceept critica de orice fel si reactionez pozitiv.

A scris hellotoall la 15/06/2009 - 12:33:48

asta sa te bati pentru pamintul romanesc, din cite inteleg?
apoi, alegeriule repetate nu din vina comunistilor, dar al opozitiei...
asa ca - ei sunt de vina si ei ar trebui sa se linisteasca...
cred ca opozitia deacum e gata sa piarda anticipat...

A scris ianu_raul la 15/06/2009 - 23:58:53

hellotoall...poate ajunge sa faci jokul comunistilor pe acest site...
alegem noi ceea ce vrem sa fim... iar comunistii...Cîte lovituri în spate...Cîte bătături în coate
Şi dureri ne-aţi provocat....AJUNGE NE-AM SATURAT!!!

A scris hellotoall la 16/06/2009 - 09:42:44

ti-au rpvocat deoarece e pierduta gindirea la noi in tara la 2/3 de indivizi, din care o jumatate rage-n gura mare ca-s patrioti, numindu-si tara nu Moldova, dar Basarabia...
eu imi expun parerea, deoarece am parere la toate...
iar voi doar imi ziceti "tu nu intelegi nimic"...
deci, n-aveti argumente = nu creati asa teme... ca satanistii, stringetiva undeva noaptea si 'vyibitziva' intre voi...

A scris ianu_raul la 16/06/2009 - 23:16:46

e pierduta gindirea la cei 2/3 de indivizi, care majoritatea au o gindire asemanatoare tie...
si eu imi expun parerea...nu sunt patriot inrait, dar vreau ce e mai bun pt. copii mei, cu doamne ajuta... si a ne potilor mei...
e deajuns cit am fost condusi de o minte ticnita...cea a lui voronin... poate nu avem sa ajungem in situatia respectiva...fara contributia rusiiei si fara falsificarea biletelor de vot...
sa fim maturi...deschide ochii...hellotoall...??? trezirea

A scris hellotoall la 17/06/2009 - 00:41:30

uite, gindirea ta de-acum s-a pierdut datorita faptului ca nu intelegi ca sunt oameni care nu-s nici pentru PCRM, nici pentru opozitie...
exista patrioti...
eu imi inchipui la 90% cumai crescut tu...
ca si multi alti copii... zombati de parinti...
intelegi ca tu nu ai parere proprie politica?

A scris ianu_raul la 17/06/2009 - 01:10:36

poate nu o am...
dar crede-ma ca nu am fost zombat de parinti...care de altfel din cauza pensiei de invaliditate mizere...au si murit rind pe rind... tu patriot?...mai degraba esti glumet...
dac nu esti nici pt PCRM si nici pt opozitie...inseamna ca esti al nimanui...de altfel...ca si mine...

A scris hellotoall la 17/06/2009 - 09:50:20

hm... ok...
ianu, cine esti tu: moldovan sau roman?

A scris hellotoall la 17/06/2009 - 09:50:47

si ce post TV privesti si cit timp?

A scris ianu_raul la 17/06/2009 - 10:24:19

sint roman...chiar daca traiesc in rep. moldova...
pro-tv, tvr 1...
???

A scris hellotoall la 17/06/2009 - 11:32:31

fara intrebari...
eu nu privesc aproape tv... doar dca nimeresc la vre-un film. si rareori stiri la orice pst...
daca privesti posturi romane, deacum e zombare... scuze...

P.S. Marcel vb. cu Bostan =))

A scris ianu_raul la 17/06/2009 - 13:50:38

ai gresit...bostan vorbeste cu marcel...
stii?...avem 2 gindiri diferite...stii faptul ca comunistii nu au facut nimik in rep. moldova, dar tot o tii pe a ta ca nu stiu ce si nustiu cum...astefl iti vei atribui in continuare rolul de oaie neagra intr-un cird alb...
logic este faptul ca un imperiu comunist nu va mai renaste in vecii vecilor alaturi de EUROPA...
dar nici rusii nu vor sa-si piarda autoritatea in fata celor pe care i-au sustinut, chiar daca sint in crestere economica, politica si industriala...politica comunistilor de la noi din tara este o politica de fatada...astfel isi ascunde adevarata fata...cea de hoti, tradatori...

nu vezi ca nu vor sa-si piarda locul nici in ruptul capului?...

A scris hellotoall la 18/06/2009 - 15:07:41

hm... familia mea, la virsta mea de aproximativ 10-12 ani nu putea citeodata sa-si permita piine sa cumpere...
acum, imi permit multe... si familia mea tot...
n-au facut nimic? asta tu zombat...
apoi, in Europa eu nu vreau, deoarece nu vreau ca tara mea sa repete UE... apoi, vom avea integrare sociala si economica (fara politica) in UE cu comunsitii... asta e bine...
mai bine rusii, decit romanii...
rusii mai au un oarecare respect cel putin pentru sine...

A scris Rufanda la 18/06/2009 - 21:27:59

Respect.O da!!!!!!!!!!!!!Rusiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!1Kum sa nu??????
Interesant daca ai diskutata cu cineva dintre straini despre rusi .............
Nu fi atit de categorik neadukind argumente.....

A scris hellotoall la 19/06/2009 - 07:49:27

aha. bine ca am avut discutii cu straini despre romani... si stii, am vorbit cu mai mult natiuni: germani, italieni, francezi etc... si in 75-85% parerea doar un - tigani...
despre rusi, de ce? zic ca ei sunt cam prea cu nasu' pe sus, dar cu ei este vesel si poti avea incredere...
astea-s din cele vorbite cu alte natiuni...
intrebari?

P.S. poate ati incerca Dvs. sa va duceti, in Italia, de ex.? sa vedeti cum e... =)) xD

A scris ianu_raul la 19/06/2009 - 13:38:06

am vorbit eu ceva despre romani?...am zis ca sint roman, deoarece vorbesc limba romana...sau tu vorbesti limba moldoveneasca?...
alaturi de romania (cum se zice "unire"), nu vom fi (asta e logik), dar in europa trebuie sa intram, deoarece poate numai asa vom scapa de saracie...si vom avea un trai, poate mai fericit...
in schimb, ce ne poate oferi asa de bun russia?...sa mergem sa fim robii cuiva acolo in russia???...mai bine muncim la noi in tara...

P.S. poate ai incerca sa-ti dezvolti pamintul nostru stramosesc...nu italia sau russia...sau altcineva...

A scris hellotoall la 19/06/2009 - 19:07:24

nu, romana... de limba nimic nu zic.. dar americanii nu striga ca-s englezi doar deoarece vorbesc engleza, nu?
eu de ex. ramin in tara sa invat la regie. vreau s arat ca si aici totul e posibil...
apoi, UE a dezoltat un plan pentru 5 state (inclusiv Moldova), pentru integrare sociala si econimica... deci, calatorim fara vize, economie europeana, independeta de politica lor... oare e rau?
vom fi liberi si totodata cu posibiltati ca cetatenii tarilor membri UE...

pentru astfel de stiri trebuie de mai privit posturi "comuniste" si de ascultat radioul...

A scris ianu_raul la 20/06/2009 - 13:35:07

da...da...
sa vedem cum dau vina pe chirtoaca din cauza ciinilor vagabonzi?...sau multe altele in care comunistii joaca rolul principal?..

A scris hellotoall la 21/06/2009 - 12:31:03

hm... comunistii dau drumul la ciini afara? =))
problema e ca Cartoafa nu a facut nimic in afara de sterilizarea ciinilor si instaalarea urnelor in centru fieacre cu pretul de 300$... bred...
apoi, sterilizarea a atitia ciini ce da? ca nu se inmultesc. dar traiesc... asta e chestia... Cartoafa, condus de Ghimpu, nu face nici o p***...

A scris ianu_raul la 21/06/2009 - 13:24:20

tu...condus de voronin, ramii la acelasi grad de intelecualitate... fara minte si fara puterea de a gindi logik...

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!