Top 20 - cantitate vs. calitate
Autor: abracadavru, (28/12/2009 - 10:33)
acest site mi-a oferit ocazia sa "cunosc" mai multe talente lirice, precum si personalitati cu potential creator nedescoperit, totusi tin sa remarc caracterul refractar al acestuia, adica faptul ca el a evoluat decit foarte putin, in mai mult de un an de existenta.. iar platforma.. structura este una primitiva dat fiiind numarul de autori.
de aici vine si propunerea mea, anume de a institui un sistem valoric (nu unul bazatNOTE!!!) simplu (+/-) care va modula acel top 20 (modalitatea perfecta de manifestare a celor care scriu cu kilogramul fara discernamintul propriilor glagoleli..) alta propunere ar fi introducerea unor verificatori ai calitatii care sa admita poeziile pe site pe criterii estetice, respingind operele care nu corespund.
pentru inceput, nivelul liric minim va fi unul permisiv, pentru a nu speria vizitatorii.. mai apoi restrictiile vor evolua promovind portalul spre un set de valori autentice..
propunerea mea este ca verificatorii sa provina din rindul poetilor autohtoni consacrati (Emilian Galaicu-Paun, Arcadie Suceveanu, Nicolae Leahu, Ghenadie Nicu, Margareta Curtescu)
cum pot fi acesti oameni convinsi sa participe la acest "festin liric"
printr-o modalitate meschina si mult mai pragmatica decit poezia..
bani..
de unde bani?
din publicitate..
sau pentru inceput facem "puppy dog eyes" in grup si ii convingem pe magistrii nostri literari (sus-mentionati) sa ne aprecieze lucrarile.
aprecierile critice, precum si cele ale vizitatorilor ar trebui sa fie pilonii pentru stabilirea unui eventual (dublu) top 20.
YOS, abracadavru
- 15 commentarii