Top 20 - cantitate vs. calitate

Autor: abracadavru, (28/12/2009 - 10:33)

acest site mi-a oferit ocazia sa "cunosc" mai multe talente lirice, precum si personalitati cu potential creator nedescoperit, totusi tin sa remarc caracterul refractar al acestuia, adica faptul ca el a evoluat decit foarte putin, in mai mult de un an de existenta.. iar platforma.. structura este una primitiva dat fiiind numarul de autori.
de aici vine si propunerea mea, anume de a institui un sistem valoric (nu unul bazatNOTE!!!) simplu (+/-) care va modula acel top 20 (modalitatea perfecta de manifestare a celor care scriu cu kilogramul fara discernamintul propriilor glagoleli..) alta propunere ar fi introducerea unor verificatori ai calitatii care sa admita poeziile pe site pe criterii estetice, respingind operele care nu corespund.
pentru inceput, nivelul liric minim va fi unul permisiv, pentru a nu speria vizitatorii.. mai apoi restrictiile vor evolua promovind portalul spre un set de valori autentice..
propunerea mea este ca verificatorii sa provina din rindul poetilor autohtoni consacrati (Emilian Galaicu-Paun, Arcadie Suceveanu, Nicolae Leahu, Ghenadie Nicu, Margareta Curtescu)
cum pot fi acesti oameni convinsi sa participe la acest "festin liric"
printr-o modalitate meschina si mult mai pragmatica decit poezia..
bani..
de unde bani?
din publicitate..
sau pentru inceput facem "puppy dog eyes" in grup si ii convingem pe magistrii nostri literari (sus-mentionati) sa ne aprecieze lucrarile.
aprecierile critice, precum si cele ale vizitatorilor ar trebui sa fie pilonii pentru stabilirea unui eventual (dublu) top 20.

YOS, abracadavru

• 15 commentarii

Comentarii (15)

A scris hellotoall la 28/12/2009 - 10:51:51

eu sunt contra. sincer, eu in top am intrat cind inca m-am inregistrat... acum nici nu-l observ. eu doar propun sa fie un anunt in partea de sus a paginii, ca sa inu incarce concomitent mai mult de 2 poezi, pentru autorii noi... apoi, ceea ce ai zis tu de verificatori e o simpla moderare. scuza, dar numeste-mi un clasic care a fost inteles in vremurile sale. e stupida moderarea sau asa un fenomen in ceea ce-i legat de arta (cum e si acest site)...

+/- hm. parca-i pe un forum si i ridici si-i scazi carma user-ului. tot nu e aceea. aici sunt relatii de prietenie intre autori. e greseala pe forum, e greseala aici...

singura ce ar fi de dorit, un anunt sus. si gata. si putin de rezolvat problemele care apar. desigur e peste tot asa, dar...

A scris hellotoall la 28/12/2009 - 10:55:10

ggggg. eu sunt in top. cool. n-am stiut. eeee. eu 3,14... :D

A scris star77 la 28/12/2009 - 15:35:20

@abracadavru

Stii cum numesc eu ceea ce incerci tu sa faci? A lupta cu morile de vant. Ref la moderarea textelor - depinde de cum si cat, si ce sa moderezi. Daca intri pe portalul romanesc de poezie, ai sa vezi ca se modereaza de multe ori lucrarile bune si se accepta niste aberatii. Pe simplu motiv ca gusturile si conceptiile difera de la om la om si cei care modereaza nu sunt si ei decat niste oameni intr-un final. Relax, my dear! Topul este pt a incuraja vizitele dese pe portal. Eu propun altceva - sa se descarce niste perne virtuale pe pagina principala, undeva jos in colt, asa ca sa poata autorii de marca inalta sa plece capul pe ceva moale, daca tot si-au facut aici viza de resedinta permanenta si impart noptile cu maria-sa poezia.

A scris star77 la 28/12/2009 - 15:37:24

P.S. Eu nu pot sa-mi schimb un pacatos de avatar aici, iar tu... moderare...

A scris abracadavru la 28/12/2009 - 23:49:42

incercare vina n-are..
m-am gindit ca acest colos liric a.k.a poezii.md
ar avea nevoie de putina spacliouca..
who knows CPR?
daca nu.. ap nu..

A scris maricika la 29/12/2009 - 07:43:44

de fapt, eu cred ca ar trebui ceva schimbari...shi sunt de acord cu ,,abracadavru"...contează calitatea poeziei...emoţia pe care o transmite,mesajul...
si e pacat de unele lucruri...

A scris hellotoall la 29/12/2009 - 09:00:07

maricika, ce intelegi tu prin calitatea poeziei? dupa parerea mea versurile n-au calitate. doar sentimente si continut, care pot fi impreuna si aparte...

A scris star77 la 29/12/2009 - 12:40:05

@hellotoall, ce intelegi tu prin poezie? de aici ar trebui sa se inceapa...
@abracadavru, no comment any more!

A scris maricika la 29/12/2009 - 14:50:08

pai da,hellotoall,daca am posta toti poezii fara nici un sens,cuvinte legate intre ele asa intr-o doara,nu cred ca ar fi placut si pacat de poezie.calitate,da?-adik....poezia trebuie sa exprime un mesaj(si nu unul oarecare),trebuie sa exprime emotie si sentiment.trebuie sa traiesti poezia.imaginează-ţi...poti sa citesti o carte cu 4000 de pagini si face mult mai putin decit o carte de 100 pagini(sau invers),din poezie se invaţă...se trăieşte....
si cred ca nu e bine sa ne certam unii cu altii pe forum,nu aduce la nimic.
poezia e poezie....nu zic ca scriu extrem de bine,dar totusi exista o limita,asa ca abracadavru, a postat o intrebare destul de buna....

A scris hellotoall la 29/12/2009 - 18:03:19

maricika, sa te inveti pe versurile altora? straniu, n-as face-o. situatii asemenea, experiente diferite... asta e... imi place sa citesc retrairile altora, citeodata sa ma vad in ele pe mine. de aia sunt de acord si asa numitele "prostii" sa citesc. filosofii vobreau fara legatura, dar vorbele lor se tin minte pina acum...

star77, sincer, alt comentariu de la Dvs. nu am asteptat. inteleg ce nu va place in sversurile mele, n-am nimic contra... studiile vs prostii din viata unui tinar elimina diferite continuturi... ;)

A scris maricika la 29/12/2009 - 19:48:11

hellotoall,nu ma inv pe versurile altora,ci doar simt poezia respectiva,
insa de asa zisele prostii inţeleg ca pot să-ţi plcă şi e dreptul tău,dar toate-s cu măsură.sau dacă cineva(nu ma refer anume la tine) doreste sa-si publice creatiile ar fi bine sa-si creeze un blog personal,ceva...e simplu si accesibil pentru toti...
in fine....eu nu vad posibile schimbări,dar cel putin ar fi bine ca avatarul sa functioneze sau posibilitatea de a adauga noi prieteni la pagina de profil...fiindcă eu un de o bucata de vreme intimpin unele probleme...

A scris hellotoall la 29/12/2009 - 22:01:15

pot citi poezii. avatr-ul meu imi place. da, as dori sa adaug o prietena in prieteni, dar si prin mesaje pot intra. nimic strasnic...

dar daca doresti sa fie vazute prostiile tale de altii?

A scris maricika la 30/12/2009 - 13:18:04

ce prostii ma?.......dar cind vreau sa dau pe pagina2,3 la poezii nu se primeste si nu pot citi poeziile din urma...

A scris hellotoall la 30/12/2009 - 22:14:33

tale, a fost oricare persoana. nu numaidecit tu. chiar si eu...

asta da. e rau. intra mai des... :P

A scris ianu_raul la 31/12/2009 - 17:49:33

admin?...unde esti?...
abracadavru are mare dreptate...!!!
ADMIN???

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!