Dilema lingvistica
Autor: lusi, (27/04/2010 - 06:08)
Poate ca am banuit gresit, extinzand mental cerinta de pe forum privitoare la exprimarea in limba romana si am extins cerinta si la publicarea poeziilor.
Constat ca, dupa ce am postat poezia dedicata unei romance de pe malul stang al Prulului, au aparut, ca ciupercile dupa ploaie mai multe poezii in limba rusa.
Sa fie o rectie xenofoba?
Sa fie doar o perceptie gresita a mea?
Eu, ca nativ si vorbitor fluent de limba romana, si ca om care scrie in maniera versului clasic, am venit pe acest portal cu drag si cu speranta ca experienta mea in ale poeziei va putea ajuta pe cei care vor sa scrie in vers clasic, respectand rigorile acesti gen.
Nu am studii filologice si nici gramatica la capitolul semne de punctuatie nu o stapanesc prea bine dar scriu in vers clasic de multa vreme.
Nu sunt impotriva celor ce vorbesc limba rusa.
Mai mult nu ignor valoarea marilor poeti rusi.
Unii dintriubitii mei sunt, Puskin Esenin Kralov.
La propunerea cuiva sa se schimbe numele lui Puskin de pa titulatura unei strazi mi-am exprimat convingerea ca nu ar fi un lucru bun atata timp cat sunt inca multe strazi cu nume ce nu au mari semnificatii.
Puskin nu poate fi scos din literatura universala asa cum nu poate fi scos Shakespeare, Baudelaire,Lorca Coehlo
Nu doresc sa supar pe nimeni, nu doresc"galceava" facand referiri la inscriptiile aparute in limba rusa pe peretii blocurilor din capitala Republicii Moldova.
Doresc un loc in care cei care vor sa se exprime in limba romana sa o faca netulburati.
Tare sunt curios ce comentarii vor apare la acest gand curat.
- 3 commentarii