Nedumerire

Autor: lusi, (28/04/2010 - 05:16)

de ce oare,dupa ce am postat poemul pentru romanca de pe malul stang(al Prutului) au aparut brusc o multime de poezii scrise in rusa?
De ce , ca regula pe forum,este data sa nu se scrie in alta limba, aceasta regula nu se aplica si la capitolul creatii?
Am citit motivatia a aparitiei acestui SITE si am inteles ca este pentru vorbitori de romana.

• 9 commentarii

Comentarii (9)

A scris hellotoall la 28/04/2010 - 12:52:42

aici am vorbit si in rusa, si in engleza, chiar si sunt fraze in hindi...
asa ca, nu e mare chestie...
doar o formalitate. cum e limba moldoveneasca in Constitutie. si aceea e doar o formalitate, nu? ;)

A scris lusi la 28/04/2010 - 21:21:06

Daca aveti amabilitatea sa recititi regulile acestui forum, si implicit ale acestui site, veti constata ca intrebarea mea nu este deplasata ci sugera, ca atunci cand ne asumam niste obligatii, sa le si respectam.
Comentariile in hindi sunt si traduse?
Sa fi fost plasate in stilul regelui Midas?
Cunoasteti hindi?
Dar romani?
Pot sa va raspund in romani?

A scris lusi la 28/04/2010 - 21:23:15

Totusi la prima intrebare nu ati raspuns.
De ce oare?
Sa fie "pursisimplu o coincidenta"?

A scris hellotoall la 29/04/2010 - 12:33:33

aici am vazut cazuri cind toata pagina principala continea o poezie in romana, iar restul 9 in rusa! e doar o cincidenta. si unde multe? 2-3?! o_O
credeti-ma, nimeni de aici nu se va gindi: "ia, uite, lusi asta. poasteaza versuri despre unire!. da si sa pun in rusa"
nu e sens, intelegeti. la mine, de ex., a fost un al sa scriu in rusa. mai precis, m-am antrenat, ca in rusa de-acum rap se primea...
eu cunosc toate aceste reguli. e un sistem copy-paste, se poate de spus...

cu hindi: era aici unul tare destept. si i-am scris in rusa. el roman, a vrut si el s-o faca pe desteptul si mi-a raspuns in hindi. slava Domnului ca eu stiu cine si ce simboluri are, am intrat in translator si i-am raspuns tot in hindi...
e simplu...
sa raspundeti in romani sau romana?

A scris lusi la 29/04/2010 - 18:15:31

poate ca a fost doar o parere asa ca nu continui o disputa care nu exista.
Eu nu am postat versuri despre unire.
Nu poate nimic sa desparta romanii de romani nici chiar granitele. Limba si sentimentulapartenentei nu o poate granitui nimeni..
Dac poporul Moldovei va dori sa se uneasca , administrativ cu Romania, o poate face. Indiferent ce s-ar intampla odata cu intrarea in Uniunea Europeana nimeni nu va mai putea gandi la granita ca la un sir de sarma ghimpata.
Apreciez la modul pozitiv atitudinea dumneavoastra temperata alimentata de dorinta de a ma "lumina" in ceeace priveste poeziile in rusa.
Totusi pe regulament asa scrie. Sau poate gresesc?
Nu eu am conceput regulamentul ci l-am acceptat la intrarea pe acest portal.

A scris hellotoall la 30/04/2010 - 14:03:58

eu, aici in Moldova, accept faptul ca de trecut la verde si la rosu e cam tot aceeasi, ca daca trec un drum cu circulatie unisens, privesc in ambele parti, ca in principala carticica a noastra e scris ca limba un dialect, de fapt...
asta ma amuza, ma face sa traiesc mai vesel. deoarece rar unde este asa ceva... si-mi place..
regulilel exista pentru a fi contrazise, nu?
ei, este acolo o oarecare temaitca de asta... mare lucru...

A scris lusi la 30/04/2010 - 17:05:18

Daca vorbitorii de moldoveneasca se inteleg "ghinisor" cu vorbitorii de romana
sa vezi ce problema mare este intre cei ce vorbesc provensala
si cei ce vorgesc bretona.
daca nu ar fi o limba "oficiala" i-ar mai impaca dracul!

A scris hellotoall la 30/04/2010 - 17:18:45

nu-i impaca nimic... daca sunt unii care chiar cred ca daca o sa fie cea romana oficiala, o sa intram in UE mai usor. ca asta ar fi o cauza de ce nu ne iau... =))

A scris lusi la 02/05/2010 - 22:15:29

nu contează care este limba oficială sau cum se numeşte ea.Există nişte rigori de indeplinit. Conducătorii actuali ai Moldovei dau dovadă de mare inţelepciune comparativ cu conducătorii României din epoca peaderare la U E.
Să mă explic,conducerea actuală a voastră se documentează incercând să îndeplinească condiţiile de aderare inainte de a cere acest lucru. In acest fel nu va fi cu sula in coaste şi cu teama că nu se vor încadra în tempoul impus de negocierile preaderării.
România a avut mari probleme de rezolvat mai ales pe capitolul justiţie. Şi acum mai sunt suficiente probleme dar biciul uniunii europene sper ca va reuşi să mai dreagă din nenorocirile pe care le fac guvernantii lacomi si corupti

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!