Şi cu rima ce-i?

Autor: hellotoall, (11/10/2010 - 10:28)

tot observ şi observ că rima nu mai e la modă. apar atîţia poeţi cxare scriu în "vers liber"...
ce ne facem? eu, personal, cam nu mai citesc poezii noi p-aici deoarece sau dau de nişte rime frecate de secole, sau de versuri albe. mă dor ochii... şi, acum mai citesc doar versurile autorilor care nu complică, care nu se chinuie pentru a creea perfecţiuni nebune...
nu ştiu... îmi pare că rima trebuie să persiste. o rimă liberă, chiar...
versurile libere nu le înţeleg...

chiar e nevoie sa mînjiţi foia cu un dicţionar lîngă voi sau sa scrieţi de astea libere?
rima e parte a poeziei?

• 8 commentarii

Comentarii (8)

A scris Alexander_S la 11/10/2010 - 11:37:59

Aș zice c ate susțin! doar pe faptul ca poezia clasica îmi e mai mult pe plac, sa aiba rima si sa fie mai pe ințeles..
doar ca așa e acuma, am observat că noua generatie tinde catre cele mentionate de tine..

A scris yannis la 30/10/2010 - 19:40:04

Si eu ca si Alexander_S iti dau dreptate. Nici eu nu sunt adeptul poeziilor facute cu dictionarul in fata si mai ales fara rima. Eu fac parte din noua generatie, dar poezia clasica ramane nemuritoare. Cel putin pentru mine...

A scris Camelia la 16/12/2010 - 21:58:34

Asta ii adevarat inca foarte multi

A scris maryan_na la 17/12/2010 - 14:11:18

Sunt de acord cu voi că o poezie nu e poezie fără rimă sau cel puțin așa ne-am obișnuit noi să știm, rima e ca o etichetă pentru versuri . Îmi place când citesc ceva cu sens și să aibă și rimă dar nu putem nega că sunt și foarte multe poezii bune și cu vers liber sau rimă albă cum i se mai spune . Important e ca să înțelegem corect mesajul poeziei și să sune cât mai frumos.
PS :Camelia faci unele greșeli la tapare sau la exprimare în versuri sau chiar și aici ai folosit limbajul popular ii în timp ce se scrie corect e. sper să nu te superi nu am zis-o în nume de rău.
Cu respect Maryan_na

A scris hellotoall la 17/12/2010 - 14:31:08

STARŞNIC! LIMBAJ POPULAR!

A scris petrachi la 13/04/2011 - 10:51:36

DOAMNE cit ma bucur ca exista si oameni care inteleg acest lucru,o poiezie nu e proza ea trebuie sa fie muzicala si usoara trebuie sa spuna totul printr-un cuvin cum vers fara rima e o neresponsabilitate,versul trebuie simtit trait si sa vina de la sine dar nu un "tuflit"ca o strachina de ciorba fiti mai simtitori daca iubiti poezia

A scris edora la 05/05/2011 - 15:28:58

sunt noua pe aici si mi-am facut cont pt ca citesc multa poiezie insa nu o scriu....dar aici din 100% care scriu 20% sunt buni si originali...de ce?........pt ca unii scriu vers alb nu ca nu ar fi poezie cu asa rima ,doar ca incearca sa faca ceva foarte pompos si se primeste ceva prea fara culoare si sens artistic ,fara finetea care o are vresurile simple pline de sens si originale-adica rimate...sunt unii care au atitea versuri copiate de la autori celebri ...si nu-i frumos sa plagiezi ori esti scriitor ori nu esti.........un poet se simte de la primul vers..

A scris Dyana- la 23/05/2011 - 18:31:52

MA ENERVEAZA VERSURILE ALBE caci poezia asta este,trebuie sa aiba rima,caci daca nu stii sa faci rime LASA-TE DE POEZIE SI SCRIE PROZA asa-i?poezie inseamna metafora,epitet si pesonificare

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!