Zona culturala in impas...sau mediocritatea invinge...?

Autor: Unactorgrabit, (20/12/2010 - 14:17)

Pe considerente de sanatate am fost in imposibilitatea de a mai intra pe acest portal din 28.05.2010 (nu mor caii cand vor cainii)...exceptie facand un mesaj ce l-am primit undeva prin noiembrie 2010...in fine,ce vreau sa spun...am observat o cadere calitativa a acestui portal...am studiat oarecum atent calitatea lucrarilor din ultimele 2-3 luni...cu mici...si imi pare rau ca zic asta...mici exceptii...: a disparut valoarea literara pe care o avea portalul atunci cand l-am descoperit...exista cantitate dar nu calitate...orice om poate incerca a scrie o poezie...dar nu toti au si dibacia necesara...aici intervin multi factori..si cel mai important ar fi din punctul meu de vedere... talentul,apoi de ce nu bagajul literar...in esenta intrebarea mea este...: a murit poezia...au murit poetii..sau au apus vremurile poetilor...sau,de ce nu,incultura pe considerente politico-economice isi spune cuvantul...??

• 18 commentarii

Comentarii (18)

A scris Alexander__S la 20/12/2010 - 21:10:30

poezia nu a murit, nici poetii, doar ca din diferite motive, cei ce erau candva aici, ce scriau poezii bune, au parasit portalul... ori cazul unora: au fost blocati si punctum, fara drept de apel...

A scris Alexander__S la 20/12/2010 - 21:19:43

si ca un mic exemplu, portalul cu un Unactorgrabit din vara a devenit mai sarac... si asa mai departe se poate de spus de alti...

A scris Unactorgrabit la 21/12/2010 - 09:12:49

oare cei ce au dezertat de pe acest portal si scriau poezii de calitate au vreo scuza sau au facut-o de sila....vazand indarjirea cu care multi lipsiti de talent isi aparau prin aliante de aceiasi factura creatiile prin stereotipuri banale si dulcegarii fara acoperire....gratulindu-se reciproc...?

A scris Alexander__S la 21/12/2010 - 13:15:46

Stiti? Acesti noi inregistrati cu poezii banale si pot fi o cauza a celor plecari a poetilor relativ mai buni, caci de regula deja pe acest portal se inregistreaza vreo 5-10 pe zi, si incep sa posteze a cate 10-15 poezii de-odata, ceea ce duce la deranjul celor ce sunt de mult timp aici, caci nu li se mai vede creatia, iar cei noi pun poezii si asteapta sa fie comentati, fara sa citeasca pe ceilalti si sa invete de la ei... 2 poezii pe zi este suficient sa se posteze, apoi nu doar postarea ci si citirea altor creatii, invatarea de la ei...
Eu personal am vorbit cu unii ce sunt aici de peste 1-2 ani, nu vor sa mai posteze ca nu vad sens...
si ca exemplu Daria, Goeteri Aurora Vaslui si altii au fost blocati, la fel si eu eram blocat si mi-am creat alta pagina peste vreo 2 luni.... deci, pe cei ce i-am mentionat nu mai intra ca nu mai pot sa posteze...

A scris Unactorgrabit la 22/12/2010 - 12:20:28

ai dreptate postarea a 10-20 de poezii odata..este un mare neajuns ,eu am autori pe care nici nu-i mai citesc din cauza acestui considerent...

A scris hellotoall la 23/12/2010 - 11:32:21

bred...
moldovenii is agriculotori, nu artisti...

A scris Rufanda la 25/12/2010 - 18:59:03

Toti considera ca pot fi poeti,nimeni nu accepta critica,sau foarte putini.O spun din experienta proprie.

A scris diem la 29/12/2010 - 20:55:51

e plin portalul de mari poeti! numai incearca să le spui adevarul!
de critică nici nu mă ating.

A scris bodleu1952 la 30/12/2010 - 15:20:56

... O temă demnă de un Institut de Cercetări.
Cine şi ce reprezintă ca poet, e temă discutabilă. Indiscutabil e faptul că ORGOLIU este de ajuns, atât din partea celor ce scriu, cât şi din partea celor ce se cred critici literari.
Dacă ar exista înţelegerea că e mult mai uşor să vezi paiul în ochiul vecinului decât parul din propriul ochi, ar fi bine.
Fiecare din cei ce-şi expun părerile o fac reieşind din sinteza celor văzute, înţelese, trăite... etc.
Au dreptate cei ce spun că nu toate sunt bine pe portal, dar ce aţi aşteptat Domniile voastre? O grădină -n floare care vă este pusă la dispoziţie pentru desfătare?
Pentru cultură se luptă (cu părere de rău).
De câte ori se insultă în mod trăsnit, se înjură, ce defăimează, se calomniază... Şi ce? Nu mai avem demnitate să rămânem oameni?
Nu exclud că sunt şi personalităţi care se cred cel puţin la nivelul lui Procust şi lumea există atât cât ei o percep, dar au fost totdeauna.
Să încercăm să ne debarasăm de cele rele în 2010.
La mulţi ani fericiţi la toţi fără excepţie şi să ne auzim numai de bine în 2011.
Cu respect

A scris gabinitu la 05/03/2011 - 22:25:04

nu cred ca suntem demni de mai mult,sunt insetata de adevarati scriitori,am inceput de jos si inca nu am reusit sa ma ridic,dar lipsa cititului nu iti permite sa fi un adevarat artist,am avut"placrea"sa citesc operele a 2 poetii cred ca se stie despre cine vorbesc am incercat sa fiu compatimitoare si le-am sugerat sa citeasca,nu putem face nimic in ale schimba gandirea "pseudopoetilor" dar ii putem orienta nu rezolvam nimic daca le spunem ca sunt ceea ce sunt...E adevarat ca nu s-a mai nascut un Titu Maiorescu dar trebuie sa facem ce putem.Critica literara pe site a fost asa mereu "imi place" "Bravo!" si restul....asa ca e greu,foarte greu.Poate ca ar trebui schimbate anumite criterii de intrare pe site si desigur ar trebui sa facem ceva si in mod direct cu operele ,cred ca toti suntem constienti ca nu vom fi cunoscuti pe plan hai sa spunem "national" daca vom publica mereu aici.

A scris star77 la 23/03/2011 - 12:39:58

Critica literara, care critica, oameni buni... tre' sa ai ce critica... daca ceea ce se posteaza aici (cu mici exceptii) se numeste literatura, ei oi fi fost in alta viata balerina!
Vina o poarta nu utilizatorii, ci adminul! Pt faptul ca a ales sa numeasca site-ul poezii.md (nu altfel), dar nu si-a asumat responsabilitatile unui site literar. Rusine mai mare nu am vazut: sa te folosesti de cultura pt a promova incultura! Ma rog, parca banii nu sunt de ajuns, la ce mai trebuie si satisfactia valorilor spirituale...
Personal, mi-e greata de ceea ce a devenit site-ul...
chiar daca iau ban pt cele scrise, putin ma deranjeaza!

A scris maricika la 25/03/2011 - 21:43:44

Valori sânt. Îmi pare rău şi mie de degradare. Cei care scriau bine, îi puteam urmări, conversam unii cu alţii, etc.
poezii.md a devenit un site de vino-n colo. Eu, oricum pe mulţi din autorii buni de pe acest portal îi citesc în alte surse. Ei au evoluat! Şi voi cunoaşteţi multe nume.
Eu nu pot zice că fac o pezie ft buna sau mai ştiu ce, dar cel puţin disting unele nuanţe.
Şi sincer, nu prefer să citesc poezii plictisitoare şi în Repetare.

Poate mai e ceva de salvat aici. O reorganizare.

A scris fenixonu la 27/03/2011 - 21:46:10

Bravo maricika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Valori sunt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Critici mai putini!!!!!!!!!!!!!!!Si criticanti!!!!!!!!!!!!!!!

A scris hellotoall la 03/04/2011 - 17:27:17

apropo, nu s-a gindit nimeni ca arta pur si simplu se schimba? evolutioneaza... si ce e acum e doar o stare de asteptare... de ce dracu' tot sugeti de la poezia clasica? ea dispare... curind, se vor filtra noii artisti, vor raminea cei mai perfecti...
poate sunteti mari si tari, dar cu aceste idei voi nu schimbati lumea, ci o tineti pe loc... ati legat-o... ce e acum la voi? o proasta parodie la poezia clasica?!
nimic sens din asta... arta e reflectia lumii... lumea se schimba... voi?
s-au gasit marii critici...

A scris marcu la 22/06/2011 - 10:17:58

ce de lume desteapta aici.......................................parca am intrat pe siteul academiei......haaaaaaaaa

A scris star77 la 12/07/2011 - 12:01:49

hellotoall,
discuta cineva aici despre poezia clasica? nuca de perete? o fi comentul tau un model de evolutie in arta? LOL:)

A scris MarcusRosenthal la 12/07/2011 - 19:06:42

O sa-mi incalc un principiu si o sa-l citez pe Nichita: "Eu nu prea cred ca exista poeti,cred ca exista poezie"
Cred ca e vorba in primul rand de o stare de confuzie in ceea ce priveste poezia,intrucat nu prea se face diferenta
intre o poezie de calitate si o imitatie.In mod evident evident acest fapt se datoreaza si proastei gestionari a materialelor culturale(de calitate) in randul tuturor oamenilor. In ceea ce priveste poezia ,si arta in general, ea se afla in toti oamenii. Cred ca solutia vine nu numai din interiorul poetilor ci din interiorul tuturora.E o problema care ne priveste pe toti. Remarc insa cu durere ca poporul roman in genere sta prost(cel putin in ultimii 20 de ani) la capitolul solidaritate si unificare.

A scris Fifi la 13/02/2012 - 18:34:17

Imi cer scuze daca poeziile mele nu va plac...dar mie imi plac enorm de mult criticile cand sunt adevarate(de lauda sau de atentionare). Am invatat sa fac poezii mai bune cu ele!!

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!