Pentru ce/cine noi scriem poezii?

Autor: waratte, (27/09/2011 - 01:43)

De ce noi scriem poezii?, eu nu cred in "muza" sau "inspiratie" poate pentru mine aceste cuvinte au o alte semnificatie...eu sciu poezii atunci cind imi este trist,doar atunci...

• 9 commentarii

Comentarii (9)

A scris hellotoall la 28/09/2011 - 23:02:50

pentru ca nu vrem sa murim... de fapt, nu vrem sa traim... dar, traind, avem de alege doar din viata... in asa caz scriem ca sa traim, ca sa nu murim...
cineva zice ca asta e talent, dar de la Dumnezeu... in asa caz, nu inteleg de ce acest talent a distrus viata majoritatii artistilor ramasi in istorie...
inca, asta e un mecanism de aparare a psihicului nostru...
poezia e arta, iar fara de arta n-ar exista frumosul, n-ar avea forma. ar fi un haos...
cineva scrie cind e trist, da' pe cineva cind il apuca ceva de git si parca nu te lasa pin' nu scrii pin' la urma...
ciudat...

A scris Fifi la 11/02/2012 - 13:15:09

Pentru mine. Cand ma trazneste dorul sa scriu o poezie si mai ales cand un anumit sentimet(deseori tristete) devine intr-un anumit moment mai abundent, atuncea parca mi se arunca bratul dupa pix si foaie:d

A scris Andya08 la 25/02/2012 - 16:50:11

A scrie o poezie e ca si cum a-i scrie-ntr-un jurnal...in propriul jurnal...scriu poezii de aproximativ 10 ani si usor usor mi-am dat seama ca neavand cui sa-mi descarc sufletul incep sa-mi astern pe hartie ceea ce simt.Prin urmare,pentru mine,poezia e descarcarea sufletului:sentimente asternute pe o hartie ce in timp devin cunoscute si de ceilalti sau pastrate doar pentru tine...pt tine poetul.Poezia e ceva frumos,dar doar pentru cine o intelege,pentru cine nu o intelege sunt doar cuvinte aruncate la-ntamplare.

A scris Nymb la 01/04/2012 - 13:32:50

Pentru lada de gunoi a artei

A scris undercover2 la 01/04/2012 - 15:27:59

de ce noi scriem poezii? intrebare fara rost . pai , nu mai posta daca nu stii de ce scrii, un haotism absolut ilogic...scriu pt ca asa simt si PUNCT..comentarii a la Nymb 'Pentru lada de gunoi a artei ' denota imaturitate si lipsa de bun simt fata de cei care isi dezvaluie constructiv sufletul in fata lumii.

A scris hellotoall la 01/04/2012 - 15:53:26

de acord!!!

Nymb, tu nică nu ştii... şî întrebarea autoarei e ilogică!!! răspunsul e simpul...

iaca asta vă iau pisti chişior. şî nu tre' sî vă jăluiţ pi toamnă...

A scris _deko_ la 20/04/2012 - 17:00:46

ei scriu poezii numai in cazul in care ma simt sfisiat de propriile ginduri..

A scris nicolae_093 la 23/04/2012 - 21:23:20

Eu scriu poezii cind ma macina regretele ... sau cind sunt bintuit de amintiri..... cind stau singur in tacere ...cind am o durere in suflet si nu vreau sa o spun nimanui o asez pe foaie !!!!

A scris suri la 16/05/2012 - 23:30:55

am scris poezii din multe motive, din dragoste , din tristeţe, din dezamăgire, din plictiseală, şirul poate continua, cele mai bune le-am scris din nimic, pur şi simplu, am scris, apoi am citit şi m-am bucurat

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!