Nu mai vreau nimic de la viaţă

de 0__0 în Poezii de Dragoste 27 comentarii

Nu mai vreau nimic de la viaţă,
Perechile azi sunt doar formale,
Îmi păstrez iubirea mea de gheaţă,
Mă scald în aceleaşi gânduri amare.

De voi fi eu Dumnezeu,
Sau măcar un înger amărât;
De eşti tu iubită de un muritor,
Spune-mi că totul e pierdut.

Doar în iubire tot mai cred,
În iubirea ce tu ai născut-o în mine;
Şi azi în braţele mele te mai văd,
Iar eu ţineam capul în poală la tine.

Îmi dădeai la o parte părul de pe frunte,
Îmi sărutai ochii visători în care găseai speranţă.
Azi continuaţi lumea femeie,
Nu mai vreau nimic de la viaţă.


Autor- Constantin Constantin-Marius.
27 Comentarii

 • Avatar of Alexander_Sde Alexander_S

  ca imagine, tema - mia placut...
  dar sincer:
  ma asteptam mai mult de la tine...

  (tot asa cum si eu astept mereu de la mine si nu vine...)


 • Avatar of IngerDecupatde IngerDecupat

  prea dur cu tine insuti.


 • de 0__0

  @Alex nu era cazul in poezia asta sa ma lungesc sau sa accentuez altceva in afara de mesajul "Nu mai vreau nimic de la viata"... Daca era prea lunga se pierdea mesajul. Scurta si la subiect. In plus, amandoi avem nevoie de experienta si multe studii, ca sa scriem un Luceafar:)) Dar mai ai timp... Ai atata timp ca nu mori maine. In 100 de ani poate scriem si noi o opera care sa mai ramana in urma noastra cateva secole. Astia care scot lucrari de valoare pe la 20-30, nu mai apuca 40:)) Eu vreau sa scot pe la 80 ca sa apuc cel putin 90:))
  Salut!


 • Avatar of Alexander_Sde Alexander_S

  bine, mersi de incurajare!


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Am vazut mesajul critic pe care l-ai lasat la o poezie a Esterei1837 si din curiozitate am citit si alte comentarii lasate la alte persoane. Critici atit de dur fara sa fii macar la jumatatea talentului oamenilor. Zau, critici isi poate permite sa faca unul care stie cu adevarat despre ce vorbeste si care se poate numi expert, care a scris deja poezie si a facut-o bine. Si in poezie totul e permis atit cit ai stilul propriu, chiar si sa pui un plural unui cuvint care nu il are. Estera are dreptate, in momentul in care Eminescu a folosit pluralul pentru "soare" nu era inca marele Eminescu si lui nu i-a pasat acest lucru. Sa nu te conformezi cu regulile si sa scrii ceea ce simti crede-ma, e cea mai buna poezie. E acceptabil sa ai o greseala gramaticala in poezie decit sa scrii o poezie care nu transmite nimic. Gindeste-te la asta, domnule "expert" in limba romana


 • de 0__0

  @natashkap Se pare ca nu ai vazut ce inseamna sa fac critica... In majoritatea cazurilor am corectat greseli, nici pe departe nu am spus ca e critica. Dar daca la tine in Moldova e tot una, acum inteleg de ce atatia analfabeti au vaga impresie ca au scris ceva. Citeste toate comentariile mele si vezi matale unde am facut eu critica(pun pariu ca n-o sa-ti dai seama!) "Sa nu te conformezi cu regulile si sa scrii ceea ce simti crede-ma, e cea mai buna poezie. " Du-te bre de aici! Dupa mintea ta, orice cersetor ar scrie maine poezii(dar nu se intampla!). Eminescu inca de la 20 de ani era MARELE EMINESCU! Dintotdeauna a fost... de cand a inceput sa publice primele poezii s-a remarcat si i s-a permis pentru ca avea doza lui de genialitate. Cat despre talentul meu, nu esti in masura sa vorbesti tu... Sincer si te asigur de asta. Nu stiu... Probabil pe la 17 anisori, incearca si tu sa redimensionezi viata, sa dai o alta valoare iubirii, sa plasezi in alt univers pamantul si oamenii... da, atunci ai putea vorbi de talentul meu. Dar alea nu vor aparea niciodata pe site! Asa ca... mai bine calmeaza-te cand vorbesti de talentul meu pentru ca am multi asi in maneca.
  Si in final... Chiar nu inteleg mesajul tau plin de frustrare si rautate, fara nicio valoare si fara nici un sens... Ai vrut doar sa te bagi in seama si sa ma atentionezi ca esti jalnica sau cumva ai greseli si vrei sa ti le corectez?


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Oh, punct ochit. Muream de dorinta de a-mi vedea corectate greselile de un expert ca si tine. Zau, putini oameni atit de cultivati ca si tine am vazut la viata mea. Da, la cei "17" anisori ai mei nu am reusit inca sa realizez nimic in aceasta viata si doar incerc sa ma bag in seama avind arzatoarea dorinta de a primi macar un strop de atentie din partea ta :). Sincer nu vad care e diferenta ca cineva e din Moldova, Romania sau Africa, diferenta se face intre oameni, nu intre tari si popoare. Sigur ca aceasta e doar umila mea parere, dar daca totusi in viziunea ta sunt cu ceva mai rai sau mai inculti moldovenii decit romanii fie. Ramii pururea cu parerea ta, nimeni nu va incerca sa o schimbe, probabil doar viata te va invata citeva lucruri. Pina atunci insa, succese in continuare la oferirea sfaturilor foarte "utile" tuturor celor de pe aceasta pagina, banuiesc ca toti iti dau dreptate :) Apropo de faptul ca sunt jalnica, ai fi surprins sa afli cit de jalnica sunt... cu siguranta nu am asi in mineca care sa se egaleze cu ai tai :) P.S. Merci de sfaturi


 • de 0__0

  "Da, la cei "17" anisori ai mei nu am reusit inca sa realizez nimic in aceasta viata si doar incerc sa ma bag in seama avind arzatoarea dorinta de a primi macar un strop de atentie din partea ta :)" Bine ca esti sincera, o sa-ti dau si autograf:))
  "Sigur ca aceasta e doar umila mea parere, dar daca totusi in viziunea ta sunt cu ceva mai rai sau mai inculti moldovenii decit romanii fie." N-am spus nicaieri asta...(daca am spus undeva, arata-mi...) La fel de bine si in Romania si in SUA, Anglia... peste tot sunt prosti! Doar ca moldovenii profita de scuza "sunt moldovean" Ok, da... dar asta nu-ti da si dreptul de a fi prost si a calca in picioare limba romana(sunt atatia care fac asta pe site).
  Nu am de ce sa ma schimb. Nu ma schimb ca sa le fac pe plac unora, ma schimb asa cum ma simt eu bine(si momentan sunt foarte bine)
  Sa stii ca sunt foarte UTILE, fara ghilimele si fara ironiile tale. Normal ca imi da dreptate... cuvintele gresite trebuie corectate si ma bucur ca unii(oameni maturi inteligenti) sunt capabili sa-si recunoasca greseala(nimeni nu e perfect si nu am criticat acest lucru), apoi o si corecteaza cu forma corecta(asta e cheia succesului: sa inveti din greseli)
  "cu siguranta nu am asi in mineca care sa se egaleze cu ai tai" E normal sa ma ataci... iti inteleg frustrarea... Dar pe viitor, daca nu-ti convine ceva... Evita-ma! E simplu... macar atat sa poti face, pe langa faptul ca mai si respiri.
  P.S. Fara nicio placere!


 • Avatar of natashkapde natashkap

  :) Da tu eshti de-a dreptul amuzant. Chiar crezi in ceea ce spui. Daca pina acum nu eram sigura de acest lucru, deja sunt. Cu atit mai rau. Da, am vazut deja cit de recunoscatori iti sunt toti cei carora le corectezi greselile. Am facut exact ceea ce mi-ai sugerat, ca sa separ mesajele critice de cele in care doar corectezi greseli am citit toate comentariile pe care le-ai lasat la poeziile altora. Trebuie sa recunosc ca unele corectari au fost facute bine si acolo nimeni nu a fost impotriva, era vorba de greseli gramaticale evidente si era imposibil sa spui ca nu aveai dreptate. Insa sunt unele greseli intentionate care nu aveau de ce sa fie corectate.Daca tot crezi ca tu esti cel mai bun cunoscator al limbii romane si te vrei baiat serios, atunci te voi trata cu cea mai mare seriozitate. Daca ar trebui sa fie absolut tot dupa regulile limbii atunci la poeziile tale as avea si eu ceva de spus. Spre marea ta uimire stiu cite ceva despre limba strabunilor mei si a mea. Deci, eu cred ca ar trebui sa fii de acord ca in cazul urmator ar fi necesara o virgula deoarece exista doi de “si”: Şi razele de soare/Şi luna o părăseşte , deci aici “si” nu e doar o simpla conjunctie, e vorba de o enumeratie si virgula ar fi necesara. Si apoi “viata plictisita de plictiseala”? Mie imi suna a tautologie, ca si “iti zaresc tie chipul” de altfel, acelasi lucru. “Dar prin perdeaua de picături ce se lasă la poarta destinului, îţi zăresc ţie chipul ce mă aşteaptă la fereastră.”, aici deja de virgula e vorba, de ce ai folosit-o? Gindul ar trebui sa curga, tu l-ai taiat la mijloc, daca ar fi dupa regula limbii romane asa nu se face. “Înfricoşat sufletul meu se zbate” , eu cred ca dupa “infricosat” ar trebui sa stea o virgula, nu? Sau sa schimbi ordinea cuvintelor. “buzele roşii ca focul şi conturul atât de perfect, impresionează regina nopţii ce ne oferă linişte”, si aici virgula e in plus,doar e vorba de un singur gind, nu e nimic de izolat aici,iar o pauza ar fi in plus intre subiect si predicat. “se inalta in sus” – tautologie, daca se inalta e clar ca e in sus. “Dacă îmi voi picta sufletul, în culori îl vei înţelege mai uşor?”, iarasi o virgula in plus. “Azi continuaţi lumea femeie,/Nu mai vreau nimic de la viaţă. » Aici cum ar trebui sa inteleg ? Daca e imperativ, sigur forma e gresita, daca nu e imperativ, ci prezent atunci este un dezacord intre subiect si predicat. E destul de neclar versul. Presupun ca nici tu nu ar trebui sa te superi acum, nu? E doar o corectare de greseli, nimic mai mult. Succese in continuare domnule Constantin – Marius (daca cu adevarat asa te numesti). O seara cit mai placuta sau o zi frumoasa. P.S.: mie mi-a facut placere


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Si eu am ajuns pina aici. Limitarea e un lucru care ma deranjeaza, dar cum cultura nu-mi permite sa folosesc genul de expresii "dragute" de care tu faci abuz, pur si simplu te voi ignora, exact asa cum ai zis sa fac.


 • de 0__0

  @natashkap ... BRB! Ma intorc peste cateva ore si iti dau replica... Dar nu uita ca un autor are 1000 de argumente pentru ceea ce scrie, iar unii de pe site nu au demonstrat asta, deci tind sa cred ca astia doar plagiaza(macar de ar face-o si corect). Scapa de tautologia aia... Ai o problema cu semnele de punctuatie. Daca nu iti dai seama de ce le-am pus... E GRAV! Revin.............


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Nu e nevoie de o replica, ai zis exact ceea ce voiam sa aud "un autor are 1000 de argumente pentru ceea ce scrie", deci nu ataca autorii, lasa-i sa scrie in pace, faptul ca pentru tine nu e bine nu inseamna ca cu adevarat nu e bine. Tie iti place sa ai mereu dreptate si sunt sigura ca ori cu interventia mea, ori fara ea felul tau de a fi nu se va schimba. Invata sa mai si pierzi uneori, in viata nu vei avea mereu cistig de cauza. Ah, uitasem. Nu ti-am lasat un comentariu la poezia "Cifra doi", dar sunt de parere ca e o poezie buna, mi-a placut. In mod normal imi las parerea atunci cind imi place ceva si o voi face si acum, ar fi imatur din partea mea sa zic ca e rea doar pentru ca nu sunt de aceleasi pareri ca si tine in alte privinte. Si de fapt imi pot da seama de ce se foloseste o tautologie, eu doar am aplicat criteriul tau de a corecta. In realitate nu corectez aceste lucruri pentru ca, deviere de la regula sau nu, intr-o poezie totul isi are rostul. Sigur ca nu vorbesc de greseli grave de gramatica care ma deranjeaza pina la moarte cind le vad. Succese!


 • de 0__0

  Problema e ca nu multi sunt AUTORI!!! Sa nu uitam cati plagiaza...si sunt multi, de asta sunt sigur.
  Am spus aia cu argumentele, dar a demonstrat cineva? Cand imi arunca in ochi "Asa vreau eu" sau "eu fac regulile" mi se pare o idiotenie... Nu... fac o licenta poetica pentru a sublinia ideea ca eul liric sta in cap de plictiseala(e un exemplu). Dar nu sari cu scuza "Asa e in Moldova". Cand primesti argumente ti se demonstreaza ca acel "cineva" a scris o lucrare si are idee despre ceea ce vrea sa transmita. Incultura, analfabetismul nu stiu daca impresioneaza pe cineva.
  Nu vreau succese, vreau "succesuri"(asa e prin Romania, ai "succesuri" si "eşece"- Asta e o gluma de-a "politicienilor" care ne incarca cu "eşecele" lor)


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Slava domnului ai renuntat la un raspuns rautacios. S-ar putea sa ai dreptate, ti-am zis doar. Unele din comentariile pe care le-ai facut au fost la tema, dar nu toate. Si da, nu multi sunt autori, dar mie putin imi pasa ce fac ei. Eu citesc ceea ce imi place si ma opresc acolo unde merita doar. In rest sa scrie fiecare ce vrea. Daca cineva nu a reusit sa invete limba in atitia ani la scoala, cu siguranta nu o va face in urma unui simplu comentariu.


 • de 0__0

  Sunt prea obosit... si atunci eram... poate gasesc in week-end timp sa iti raspund la intrebarile de mai sus... • Avatar of natashkapde natashkap

  :) Atita timp cit raspunsurile sunt bune si nu mai ataci pe nimeni sunt dispusa sa citesc. Chiar imi va face placere.


 • de 0__0

  Pfff... cat am de scris...
  Poate ca tu esti obisnuita ca atunci cand citesti pe cineva, sa citesti o parte din sufletul lui. Asta nu e nimic rau. Dar depinde cat de mult autorul isi doreste sa-si exprime partea de suflet pe hartie. Eu prefer sa fie tot mai complicat. Alea sunt versuri albe, unde semnele de punctuatie nu au mare valoare. Sunt poezii pe care le vei intelege daca traiesti acele sentimente, daca nu... nu intelegi nimic. Ti-am zis sa o lasi balta cu tautologia. Cand esti plictisit, trebuie sa ai un motiv. Daca spui "Viata mea plictisita" suna pueril, banal, oricine poate spune. dar, "viata mea plictisita de plictiseala" exprima un maxim al acestei trairi pe care il poti atinge ca un om, considerandu-se ca pe viitor sa atingi si starea de ataraxie, oferinduti sansa pentru Nirvana.
  "iti zaresc tie chipul". Poarta destinului, perdeaua de picaturi, nu iti spun nimic? Te-ai grabi si ai considerat ca acolo faceam referire la o persoana, fiinta. Dar nu! Cine este poarta destinului? Cerul. Iar ploaia acopera ca o perdea cerul. Prin folosirea pronumelui "tie" nu fac referire la o persoana! Ci la un suflet. Persoanele nu traiesc in cer, acolo sunt doar sufletele. Dupa cum si titlul prozei o spune "Rasarituri in ochii tai"


 • de 0__0

  Vezi... totul e relativ!
  Prin acea virgula "Dar prin perdeaua de picături ce se lasă la poarta destinului, îţi zăresc ţie chipul ce mă aşteaptă la fereastră." Am separat spatiul terestru de cel cosmic. Nu am taiat ideea! Exagerezi cu virgulele, au un rost foarte important! Acum doar nu vrei sa-ti explic fiecare virgula... Incearca sa-ti dai seama. Dar asta o poti face dupa ce mai citesti din ceea ce scriu(stiu ca pe site n-ai aceasta ocazie). Dar acum as fi idiot sa explic fiecare virgula.
  Mda... Uite aici am gresit, e din cauza programului cu care pun diacriticele: "Azi continuaţi lumea femeie,/Nu mai vreau nimic de la viaţă. Corect" Azi continuă-ţi lumea femeie... " Merci!
  Sunt discutii destul de complicate si nu le pot explica pe acest site. Filosofie si multa teorie! Eu cred in alte valori, in alte dimensiuni, in alte medii, in alte cuvinte, sentimente... E complicat creierul meu si cred ca a imbatranit cu cativa ani in plus.
  O seara buna!


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Un creier complicat... Nu te invidiez deloc, cu cit e mai complicat creierul cu atit omul e mai neimplinit, prea multe intrebari pentru prea putine raspunsuri. Eu as vrea sa fiu normala.


 • Avatar of natashkapde natashkap

  O seara buna!


 • de 0__0

  Si eu mi-as dori sa fiu normal... Dar ce vrei sa fac... Asa m-am nascut! Poate am si eu rostul meu. Nu pot sa fiu ceea ce-mi doresc sau ceea ce ar trebui, mereu voi ramane ceea ce sunt.


 • Avatar of natashkapde natashkap

  Se pare ca am gresit si eu, am vrut sa zic de fapt ca exista prea putine raspunsuri pentru prea multe intrebari, nu ca exista intrebarile pentru raspunsuri :). In fine. Cit despre normalitate, e nevoie si de oameni mai putini normali, cel putin in ei exista mereu o mare doza de originalitate. Nu e neaparat rau sa ai un creier complicat, e doar greu.


 • de aurora_vaslui

  0 0 0 0 0 0 0 barat!
  Domnul Criticat!


 • de 0__0

  Du-te ma femeie in alta parte si exprima frustrarea pe care o porti!
  Daca tot nu ai invatat sa faci diferenta intre mohorate si urate... ce vrei sa faci? Invata!(sau cer prea mult?)
  Ramai la broscute si floricele, ca altceva nu o sa se prinda de tine;)
  Si gata: De azi nu mai bag in seama porcariile tale!


 • Avatar of maricikade maricika

  Mesajul e înţeles. Pe ici-colo cîteva cizelări şi la fel va fi ok.
  Mi-a venit o idee. Dacă ai continua cu un alt poem, ce e după acest nimic al vieţii/sau ce e în el. O sugestie doar.


  mf


 • de 0__0

  @maricika e greu ceea ce ai spus! In plus trebuie sa ma folosesc doar de imaginatie, experienta vietii nu ma ajuta, sunt abia la inceputul unui drum in viata. Cu siguranta am nevoie de o experienta care sa ma impresioneze, altfel cred ca ar iesi ceva jalnic. Si ar trebui sa o dau in multa filosofie.


 • de Kiki1Chivu

  OFF numai poate lumea sa te suporte:> Praf:>


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!