Întîlniri..........

Avatar of suride suri în Poezii de Dragoste 11 comentarii

Ca atunci cînd zăreşti o faţă cunoscută, fără a-ţi aminti persoana, sau cînd încerci să prinzi în minte peştele alunecos, cuvîntul, care va reflecta esenţa pură a ideii... îl examinam cu insistenţă neînţeleasă pe tînărul aşezat în pirostrii lîngă scaunul din tren. Profilul înclinat mă atrăgea cu trăsăturile corecte, dar suave în acelaşi timp. Îi schiţam portretul cu un creion imaginar, în impulsul vag de a defini acel ceva familiar şi evaziv din el care mă frapase.

Ţi s-a întîmplat vreodată să priveşti un străin cu senzaţia acută că îl cunoşti de foarte demult, că abia ieri v-aţi despărţit, ceea ce pare a fi oricum lipsit de importanţă? El mă fixă cu ochii căprui şi imediat devenirăm personajele unui film fantasy. Întrebarea sună ciudat de tot în spaţiul dens al vagonului ocupat de oameni absenţi: Cine eşti, un înger? Am clătinat din cap: Tu? El a surîs: Îmi răspunzi cu o întrebare? Am zîmbit: Ce aşteptai să auzi?
Acum nu-i mai ştiu numele.
Ne-am trezit prieteni de la primele fraze. Am ieşit la aceeaşi staţie, pălăvrăgind. Mi-a luat geanta grea din mînă şi abia atunci observă că nu eram singură. Geanta Ludmilei era mai grea, o luă şi pe a ei. Mergea încărcat cu bagajele noastre, iar gura nu-i tăcea o clipă. Îmi părea înduioşător de tînăr, deşi îmi spuse că era de o vîrstă cu mine, douăzeci şi trei de primăveri pe atunci.
În drumul spre aeroport, unde hotări să ne conducă, îmi înşiră o sumedenie de fapte din viaţa lui pe care le-am uitat.
- De-ai şti pe cîţi i-am omorît, îmi declară deodată visător şi îl privii cu un soi de milă. Rîdea, apoi se opri şi astfel aflai că îl citise pe Jeane-Paul Sarte pe care îl diviniza.

Eu eram îndrăgostită de un irlandez, opera lui Sartre nu mă interesa nici pe departe. Ce i-oi fi răspuns, nu ştiu, dar strălucirea moale din ochii lui întunecoşi îmi învălmăşi pe o clipă toate gîndurile. Îl observam tot mai convins de un gînd oarecare ascuns: Florile astea urîciose la ce-ţi trebuiesc, sînt uscate, hai să le arunc, îmi propuse. Nu înţelegea şi am protestat: ele îmi amintesc de veşnicie, iar acum şi de tine, le iau acasă.

În sala de aşteptare lucrurile luară o întorsătură bizară, ne-am rătăcit subit unul de alţul. Mai tîrziu Ludmila îmi spunea că dispărusem pur şi simplu din faţa lor, mie mi s-a părut că ei dispăruseră, parcă evaporaţi într-o clipă de neatenţie a mea. Cînd îmi dădui seama că nu-i mai găseam în sală, intrai să beau o cafea în barul de alături, înciudată că mă lăsaseră singură. Ce s-o mai fi întîmplat şi cu timpul?

Acele două ore libere pe care le aveam la dispoziţie înainte de zbor s-au comprimat misterios pentru mine în doar zece minute, cît am fost în bar. La ieşire dau de el. Mă căuta: Ce-ai făcut?! strigă, Unde umbli, ai să scapi avionul, decolează peste cîteva minute... Eram mai mult decît mirată, ...imposibil, dar îmi arătă la ceas. Nu mai rămînea timp pentru explicaţii. Mă luă de mînă şi fugirăm ca nebunii prin aeroport. La despărţire l-am auzit strigîndu-mi prin mulţimea de oameni care aşteptau ceva: Te iubesc! I-am văzut faţa în acel moment şi l-am recunoscut în sfîrşit.11 Comentarii

 • de undercover2

  vesnica dragoste la prima vedere. un sentiment putenic de deja-vu frumos zugravit...toata admiratia.


 • Avatar of anothermede anotherme

  Oau!... se cere neapărat o continuare, demult nu am mai citit ceva care să mă prindă de la primele rânduri, mai ales proză. Şi-mi plac personajel, au ceva special.


 • Avatar of bodleu1952de bodleu1952

  ... Ce vis frumos... cât de mult înseamnă în viață...


 • de Fifi

  Imi place ca pui si proza, suri, mi-a placut, mai astept;)


 • Avatar of fenixonude fenixonu

  insistenta!!!!!!!!!!!!!!!


 • Avatar of parfum_de_toamnde parfum_de_toamn

  Multumesc frumos , pentru incantarea de a citi ceva care mi-a mers la inima !

  Abia astept continuarea!

  M-ai surpins, suri Nu stiam ca scrii si proza (si chiar de buna calitate )

  Felicitari!


 • Avatar of suride suri

  Mulţumesc pt trecere


 • de ovidiub

  Pot trece şi eu? Promit să nu strivesc nimic in pasul meu! Mulţumesc!


 • Avatar of suride suri

  bine ai venit şi mai treci, călătorule


 • de zaxa

  sper sa mai existe o parte. e o poveste superba si ar fi pacat sa aiba un sfarsit trist...


 • de Vikutz09

  O întîlnire de vis ,foarte frumos ai scris!


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!