Alunelu


Copil al soarelui de-amiază,
Cu ochii dulci și ștrengareți,
Cu parul lucitor de rază
Și gura fruct de șugubaț.

Apetisant ca colăcelul,
Obrajii copți si rumeniți,
Neobosit e Alunelu,
Copil cuminte va doriti?

Șiret si iute șmecherește
Și apoi ia-l de unde nu-i
El alta decum meșterește
Acu-i acum ,cit tata nu-i!6 Comentarii

 • Avatar of fenixonude fenixonu

  bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!


 • de andros

  sugubatul nu-i o planta,sa faca fructe,"ca colacelul" e cacofonie"cit"e cu i din a, "decum"se scrie despartit...sa zicem ca "strengareti",desi gresit ca forma,il trecem la licenta poetica(trebuia sa scoti cumva rima cu sugubat,nu?).in concluzie,poezia nu e rea,mai bine o scriai in franceza:))


 • Avatar of anishoarade anishoara

  "decum " trebuia sa fie" deacum",a fost o eroare tipografica la celelalte nu raspund esti prea mic sa intelegi!


 • de andros

  în ce sens? regulile gramaticale nu se mai aplică atunci când ai peste 25 de ani? am vazut că esti foarte scrupuloasă în a corecta greselile altora,ale tale sunt...neîntelegeri? oricum, despre poezie înteleg mai multe decât tine,restul nu mă interesează, ăsta e un site de poezie.aplombul tău mi se pare nejustificat,nesusţinut de modul de exprimare.ps:avem aceeasi vârstă:))


 • Avatar of anishoarade anishoara

  Vorbeai de reguli gramaticale,sau de un comentariu literar ,sau de dreptul de publica pe site?Si nu avem aceeas virsta,eu am treizeci,iar reagulile gramaticale,pentru tine tot sant reguli,cand incepi o propozitie sau fraza scrii cu litera mare,si nu cred ca trebue sa iti arunci flori daca ai scris trei poezii in cruce,lasa altii sa te laude,dar daca ai marea placere sa te ei de cineva du-te si da-ti o palma ca sa iti vii in fire!Nu imi pasa de parerea ta,nu esti,nici critic literar si nici etalon in literatura,dar de fapt nici eu nu pretind ca sant mare poeta!


 • de andros

  S-o luăm în ordine: am văzut că ai corectat greşelile de franceză dintr-o poezie postată aici, dând sfaturi despre folosirea dicţionarului, studierea gramaticii, etc...mi-am permis să-ţi atrag atenţia asupra unor greşeli gramaticale în poezia ta şi ai reacţionat exagerat, susţinând că sunt prea mic să înţeleg.Intervenţia mea nu eraun comentariu literar şi nici nu se punea problema dreptului de a posta aici, de unde ai dedus asta? Când vorbeam despre faptul că înţeleg mai multă poezie decât tine, nu mă refeream la poeziile care le-am scris şi nu era o laudă ci o constatare.Eu mă opresc aici, nivelul la care ai adus discuţia e prea scăzut ,tu poţi continua, fă-te de râs până la capăt.


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!