Stăpânul viselor

Avatar of suride suri în Poezii pentru Copii 5 comentarii

“Încă de pe când eram fluture, simt teama de a rupe o floare. De fapt, nu am mai cules flori de foarte demult. Părticica din mine rămasă fluture ar închide ochii şi s-ar cutremura la gândul despre o asemenea grozăvie.

Să fi avut opt ani pe atunci, când Stăpânul Viselor mi-a făcut un dar preţios pe care n-o să-l uit vreodată. La trezire, mi-a trebuit ceva timp pentru a începe să desluşesc realitatea obişnuită; abia ieşisem din miraculoasa lume a Fluturelui. Nu-mi dădeam seama ce a fost visul, nici ce fusesem eu în el. Retrăiam intens risipa uluitoare a senzaţiilor ondulate de culori, vibraţie şi licăr, toate în acelaşi timp.

Vedeam florile mult mai mari, decât ale noastre, zâne parfumate care exultă o dragoste dulce copleşitoare. Fluturii se îndrăgostesc de fiecare floare, ele iubesc toţi fluturii. Este un sentiment de dăruire şi plutire. Un dans care cuprinde întinsul prezentului, cât vezi cu ochii. Sunt nemuritori, trăind doar în corola radioasă a momentului, în care nu există noţiune de mâine.
Amintirea e vie şi astăzi. De atunci, ori de câte ori mi se întâmpla să rup o floare, tresărea ceva în pieptul fluturelui din vis. Uite aşa, copilă.”

Lenuţa privea fascinată fiinţa fantastică prinsă de ramul copăcelului din curte. Hai să-l rugăm să-ne arate aripile, adăugă mama ei. Parcă auzind acestea, bjuteria albastră îşi desfăcu superbele aripi şi se lăsa admirată cu încredere liniştită. Aş vrea să-l văd cum zboară, şopti fetiţa, cucerită de farmecul clipei, şi el se desprinse graţios, purtat în sus pe unda aerului primăvăratic care se umplu de văpăi uşoare, ca privit prin cristal.5 Comentarii

 • Avatar of bodleu1952de bodleu1952

  ... FOOOOOARTE frumos fluture!!!!


 • de zaxa

  mi-a placut foarte mult. bravo!


 • de Sa-Tok

  INTERESANT............


 • Avatar of suride suri

  Merci mult şi vouă:)


 • Avatar of suride suri

  oooopppsss! s-a dublat comentul, soooorrryyyy, nimic nou, treceţi mai departe


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!