Jos pălăria!


Adevăr nu există.
Repetați această expresie copiilor voștri din născare, lasă-i să cunoască un simplu adevăr. Las să le fie primele vorbe. Și, dacă ar fi să vă întrebe cum de poate fi adevărată ideea că adevăr nu există, spuneți-le că este un paradox, iar voi sunteți minciunoși.
Nu lăsați copiii pe mîna realității.

7

Apropo, n-am pălărie și niciodată n-am avut una. Astfel, ar trebui să-mi retez capul de pe umeri, sau părul de pe cap pînă la reflecția soarelui. Oricum, n-am de gînd să fac. Doar-de să orbiți voi, dar și atunci voi trebui să depun efort fiecare dimineață, cu o petică și ceară obosindu-mi mușchii mîinii drepte, care-s și așa obosiți.

Alice by L.C.

Cît de apropo, am ajuns la această condiție din cauza voastră. Nu, nu despre voi merge vorba, dar despre voi anume. Nu sunt ceva original, sunt doar o copie, precum și fiecare individ dintre cei, care vor citi asta și care nu o vor citi. Nu există nimeni original și, mai mult decît atît, nimic original. Fiecare dintre noi este un rezultat al interacționării un table curate cu creta și mizeria vieții sociale și a lumii, așa cum a făcut-o omul să pară.

E fals.

Sper că am lămurit destule, pentru că mi-i lene să scriu mai mult de o pagină cu Courier New 12. Ba mai puțin, de ce ar trebui să scriu mai mult, ca s-o citiți voi?! HA – ha – ha! Plus la asta, în poezii am lăsat destule simboluri, care vor fi înțelese greșit și școlarii vor fi învățați să le înțeleagă greșit încă din bănci, de pedagogi de limbă și literatură proști de învățătură, adresînd întrebarea fantastică „Ce a avut în vedere autorul?” și copiii vor răspunde fără entuziasm ceva minciuni, învățate încă din copilărie de la voi. Și cînd se va găsi unul, care să spună, cum a fost un caz cu versurile lui Eminescu, cînd un elev a zis (nu eu, că acuș iar o să înțelegeți în felul vostru debil): ”El pur și simplu a fost un ratat drogat cu vise mari și mîinile în buzunare…” primind o critică negativă, o notă slabă și fraza, care pedagogilor le pare ruptă din cer ”Eminescu e geniu!” sau ”Eminescu e luceafărul poeziei noastre!”. Deși elevul a zis ce credea el, ceva apropiat pînă la respirație de adevăr.

CHZDMS, am scris mai mult de o pagină.

Ah, da… și despe poezii în general.
Poezia e cel mai inutil gen de artă, care numai știe a face impresie, precum pătratul acela negru pe fon alb. Și mai ales cînd văd poeții vii, tineri sau bătrîni, care cu mîndrie se numesc între ei poeți, mi se face scîrbă. Sunteți niște ratați cu nasul plasat prea sus, precum sunt și eu, autorul acestei scrisori.

Zero. Naibii Voastre, zero.
0
Noapte bună[Gîndul Mîţei – Nae]


P.S. știu că numaidecît am uitat ceva să scriu, dar voi oricum nu veți cunoaște ce anume și nici măcar aproximativ

cu dragoste, respect, simptome de depresie și obosit
AV5 Comentarii

 • Avatar of scriptorde scriptor

  nustiu dar ca de obicei ai un simt al umorului altau propriu nu toti il inteleg
  se citeste cu sufletul la gura si ai vrea sa nu fie o pagina si ceva ci zece


 • Avatar of hellotoallde hellotoall

  chiar ș capra poate urca pe munți ș copaci
  da eu mă tem de înălțime

  Jos pălăria!


 • de CristinaT

  Mai sincer de-atât, ar fi greu...:)


 • Avatar of RaduLungude RaduLungu

  Fiecare are Adevarul său, ai dreptate Adevăr nu există, precum și sens în viața asta ...


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!