Ca mine......

Avatar of --------de -------- în Poezii Dedicate 10 comentarii

Îmi ţin urechile-n palme în timp ce vorbesc. Îmi pare astfel că bat în table, mai melodios şi mai ritmatic decât sunetul pe care îl produc izbind cu mintea de craniu. Am obiceiul prost de-a scrie, şi mă judeci şi tu şi tu şi tu. Ţin la persoane la care tu nu ai ţine. Bineînţeles, vorbesc când vrei linişte şi deranjez când nu vrei să fii deranjat, altfel nu s-ar putea, totul depinde de cheful timpului, şi, după cum bine îl ştii şi tu, e ca o domnişoară cu fiţe, un fel de muză plină din cap până-n picioare cu amprentele buzelor poeţilor.
Călătoria până la şolduri, păcat hipercunoscut, la mine are lanţuri şi lacăte. O pot transforma, în curbele ochiului, într-un abur misterios, desublimat în momentul parcurgerii sufletului. Sau s-o sublimez din nou când îmi pare că vrea mai mult de o clipă găzduire în mine, şi odată abur din nou, ea nu va sta locului, ci se va lipi de geamuri, se va usca la razele soarelui. Soarele, o altă reflecţie a mea. Sunt o iluminată cu creierul pe marginea frunţii. Imaginaţi-vă acest organ al gândirii căzând ca o perdea opacă peste ochi. Atunci înseamnă nu că vă pierdeţi mintea, ci că încetaţi să mai percepeţi totul după culori pe care doar ochii le pot vedea, şi că descoperiţi un alt unghi al vieţii, al orbului ce simte culorile.
Dar ce idiot ar putea să mă citească fără să vadă culoarea neagră a scrisului ? Nu vă daţi seama de acest fapt pentru că sunteţi obişnuiţi să citiţi mereu pe negru, dar dacă aş schimba culoarea în roşu, v-ar durea ochii, şi vi i-aţi închide, să nu vă ardă. Noroc pe voi că portalul nu are această opţiune, că eu cu galben scriu, defapt :)).
Acum stăm la taclale, nu e nici o operă de artă sau mâzgâlitură. Vorbim, cum vorbiţi cu mama şi vă ceartă că nu v-aţi spălat subraţ şi mergeţi la locul de muncă, având în astfel de ipostază posibilitatea să vă pierdeţi clienţii.
Dar mie-mi place să ţin urechile-n palme, aşa îmi pare că aud pe altcineva vorbind, pe un extraterestru cu o voce piţigăiată, care tocmai a învăţat să pronunţe câteva cuvinte în limba română. Dar vorbeşte greu, ca mişcările monotone ale picurilor din ţurţur, din ce în ce mai rare cu cât se apropie noaptea îngheţului. Şi ar trebui să mi se pară că şi după ce îngheaţă, picăturile încă lovesc pământul, cum se dezlipesc de pe ţurţur, ca palmele una de alta când sunt încleiate.
Îmi ţin şi nasul cât mai în faţa vârfurilor picioarelor, când păşesc, ca să fiu sigură că nu merg cu picoarele înaintea capului, adica fără să gândesc. Mlaştini multe, despărţite între ele doar de o cărare subţire pentru furnici. Va trebui să păşesc pe vârful unghiilor, dar mă tem că acest drum este atât de subţire că se va rupe sub greutatea mea. Atunci va trebui să fiu uşoară. Astfel, îmi scot toate măruntaiele, ciolanele, le arunc înainte, iar eu mă duc singură, cu pielea, ca o pânză plouată. Din mlaştini ies lighinoane, îmbucă din piele. Şi-aşa vroiam tatuaje adânci, în formă de dinţi.
Vorbim, despre nimicuri, că aşa facem noi, scriitorii. Important e ca celui ce citeşte să i se pară fabulos, să creadă că, măslina sau părul din nas, fiindcă sunt spuse de un scriitor, au altă însemnătate, mai profundă decât lucrul în sine. Scrisul acesta negru este, bineînţeles, din cerneală de zeamă de măslină, ori fire de păr din nas aşezate schematic.
Şi-mi mai place să ţin pe ochi, în timp ce vorbesc, sprâncenele. Sunt maaari, "pălărioase", ţin de umbră vara, de ploaie, de frig iarna, şi mai ales de întuneric, când nu vreau să vă văd.
Pa.10 Comentarii

 • Avatar of Covrigelde Covrigel

  Cuvintele mele nesemnificative nu pot descrie frumusetea adevarului scris de catre tine asa ca ma voi opri aici.


 • Avatar of --------de --------

  hai du-ti :))))))))))))))))


 • de Sa-Tok

  DA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 • Avatar of miuostaciude miuostaciu

  Tu de unde știi de părul din nas? N-ai cum... Abea dăunăzi am auzit că e insuportabil...


 • Avatar of --------de --------

  ????????????????


 • Avatar of miuostaciude miuostaciu

  Păi, el apare mult după 30, și este vizibil doar când dispare îndrăgostirea....și atunci irită...


 • Avatar of --------de --------

  ok :))))))))))))))))))


 • Avatar of anothermede anotherme

  Da, descrisă în felul acesta, măslina are o altă însemnătate. Mă, licuriciule, tu cred că şi o listă de cumpărături poţi să o transformi în metaforă.


 • Avatar of --------de --------

  anotherme, esti tare de tot :)))))))))))))))) =)))))))))))))))))))))


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!