Comunicat urgent!!!

Avatar of suride suri în Poezii Diverse 2 comentarii

Stimați concetățeni, vă rugăm să luați o atitudine cât mai serioasă față de cele expuse în continuare, ținând cont de pericolul la care este expusă întreaga societate, pericol datorat unui nou tip de virus, mai strașnic și mai perfid decât abominabilul coronavirus, despre care se știe deja câte vieți a nenorocit, deși nu se știe încă numărul acelor care urmează a fi afectați.
Acest nou virus la care ne referim a fost identificat abia de curând, deși s-a răspândit până și între locuitorii RM pe parcursul mai multor ani, iar savanții nu au deocamdată vreo idee cât de cât utilă privind sursele sale primare și căile de transmisie, deși au emis ipoteza că ar fi vorba de o armă biologică de origine extaterestră îndreptată, evident, împotriva populației întregului glob pământesc. Boala provocată de bădăranovirus a căpătat între timp denumirea de ”bădărănie”, iar purtătorilor acesteia, respectiv, li s-a atribuit numele de bădărani. Prin ce dar se manifestă maladia, ar putea să întrebe speriați mulți dintre dumneavoastră, mai ales mămicile și tăticii care se îngrijesc de sănătatea și siguranța copiilor lor.
Vestea proastă-i că infecția nu provoacă simptome vădite, cum ar fi febra, tusea, culoarea neobișnuită a tegumentelor sau altceva de acest gen. Germenele poate supraviețui bine mersi în organismul unor victime fără a da semne de viață până la apariția unor împrejurări ce-i favorizează așa-numita trezire. În schimb, există și bolnavi care se văd de la o poștă că-s bolnavi, ei fiind mai susceptibili de a dezvolta stări critice și a pune în pericol ordinea publică și propria bunăstare. Pe aceștea presupunem că i-ați întâlnit și credem că ați rămas oarecum șocați de comportamentul lor, am putea spune ieșit din comun, însă, din păcate, el devine mai curând o regulă, decât o excepție, dată fiind rata crescută de incidență a bolii.
O altă veste, la fel de proastă, e că bădăranovirusul nu alege victimele, făcând ravagii în toate păturile sociale, indiferent de nivelul de venit sau profesie. Am dori să vă atenționăm, că e necesar să se cunoască distincția între bădărănie și alte boli incomparabil mai puțin nocive, cum ar fi gripa, dereglările psihice, dependența de substanțe, hipertensiunea etc. Din cauza lipsei de timp și spațiu, ne vom limita la enumerarea a doar câteva simptome care pot semnala un caz îngrijorător de infectare cu bădărănia:
1. Dacă vă vine cheful să scuipați în toate părțile sau să vă ghiontiți, aflându-vă în locuri publice, ar fi indicat să consultați bădăranologul.
2. Dacă, fiind la volan, simțiți un impuls brusc și irațional de a intra în viteză la vederea pietonului care traversează, în special acolo unde este zebra și semaforul indică roșu pentru dvs, e clar că sunteți deja la o fază avansată a bolii, în stare critică de degradare, dar capul sus, speranța moare ultima.
3. Dacă, activând în sfera serviciilor, tratați clientul ca pe cel mai rău dușman al mamei dvs, puteți fi sigur(ă) că virusul extraterestru v-a afectat capacitatea de gândire.
4. Dacă în transportul public vi se întâmplă să înjurați pe cineva în gura mare, fie la mobil, fie în persoană, nu-i exclus că sunteți purtător de bădăranovirus, deși pot fi depistate și alte cauze și circumstanțe agravante sau atenuante.
5. Dacă vă imaginați că toată lumea vi-i datoare, jucați pe muchie; virusul e pe cale să treacă din faza latentă în cea activă.
6. Dacă vă purtați ca un bădăran, sigur că aveți bădărănie.
7. Dacă-i bănuiți de bădărănie pe toți acei care vă înconjoară, nu rămâne îndoială că ați contractat-o și dvs.
După cum am menționat, lista nu e nici pe departe cuprinzătoare, ar mai fi atâtea și atâtea de spus despre siguranța personală, despre salvarea planetei de extratereștri și planurile lor de a ne reduce la niște brute primitive, despre posibilități de remediere și împotrivire tendințelor distructive etc. Celor interesați le recomandăm să viziteze pagina bădărani.terra pentru mai multe detalii și sfaturi utile. În concluzie, vă îmdemnăm să fim uniți și să nu cedăm frumoasa noastră planetă unor intruși nevăzuți.2 Comentarii

 • Avatar of Jucude Jucu

  suri ai punctat corect! pardon că nu-i de glume dar eu ades scriu prostii în loc de poezii )))
  virusul extraterestru
  invadează globul nostru
  ca să nu dispară omul
  chemăm bădăranologul!


 • Avatar of suride suri

  Mulțumesc pentru poezie, m-a făcut să zâmbesc


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!