Vîrcolax reloaded

de sonet în Poezii de Aniversare 4 comentarii

Dacă nu aţi văzut Matrix, treceţi peste, n-o să înţelegeţi. Textul se dedică celor iniţiaţi, adică nouă, vîrcolacilor secolului 21. Dimineaţa îmbrăcăm costumul de om, ochelarii de soare şi ne chinuim gîtlejul în a rosti sunete apropiate de vorba omenească din matrice. În condiţii propice, ne transformăm... nu doar în lupi, în orice fiară la îndemînă, chiar insectă; sigur aţi auzit de omul-păianjen, e de-al nostru.
Nu ştim pentru ce am fost înzestraţi cu această capacitate neobişnuită, intuim doar, şi o folosim în scopuri nobile sau josnice, depinde întru totul de situaţie şi de poziţia astrelor. Personal, am o ţintă visată demult, adorată pînă la leşin, luna. Aţi ghicit, sunt din speţa mîncătorilor de lună. Nu vă imaginaţi cît de voluptuoasă poate fi ocupaţia.

Începi cu ochii ei albaştri, unii insistă că sunt verzi, dar vă zic cu toată certitudinea, are ochii albaştri spre violet ca exact porţiunea flăcării de aceeaşi nuanţă. Tragi din ei multitudine de vise, le tragi pe gură ca aburul argintiu de narghilea, lăsînd să ţi se împrăştie spumos prin corpul devenit balon umplut cu heliu.

Astfel pluteşti mai aproape ca să-i distingi umbrele şi pe alţi vîrcolaci, rozînd de zor din mărul mustos; fiecare hălăduieşte prin hăţişul propriilor fantezii care ţes launloc nimbul transparent unduitor pe fundalul fantomatic al norilor. Roadem la unison şi în tăcere, cu zel criminal, luna lui Shakespeare, pe cea a lui Bethoven, partea cea mai delicioasă, a lui Eminescu, se topeşte ca romul amărui în sîngele beat.
Mursecăm, gemînd de plăcere, inima lunii; e delicată şi caldă, cea mai fragedă energie posibilă, o căldură cernută, sclipitoare, de sorginte solară, înalbăstrită cu vocile morţilor şi melodii selenare. Îţi înfigi dinţii în aurul zemos, aştepţi, savurezi fiecare picătură şi înghiţi, trimiţînd semnale de deşteptare nervilor şi glandelor producătoare de hormoni poetici. Apoi te p—i poezie.4 Comentarii

 • Avatar of hellotoallde hellotoall

  conectat.

  {Mesajul trebuie să conţină cel puţin 10 caractere.}


 • de gabri

  mi-a placut la nebunie,finalul e extraordinar.apropo,ce fumasei?:)))


 • de sonet

  lunarie :))


Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!