Ce înseamnă și ce nu înseamnă România?


Ce înseamnă și ce nu înseamnă România?
La Mulți Ani, România!
România nu înseamnă resemnare, nu înseamnă trădarea de către vremelnici conducători, nu înseamnă jecmănire, deși este trădată și jecmănită de oameni care nu o merită!
România înseamnă părinții și bunicii care, generații după generații, au pus cărămidă peste cărămidă și au ținut o țară, de prea multe ori cu prețul jertfei supreme! Au avut puterea credinței!
Suntem la vremuri de răscruce, crâncene, în care puterea credinței și viața ne sunt supuse unor grele încercări viclene, atât din exterior cât și din interior de către cei care ”au uitat” din ce popor și pământ se trag!
Sunt vremuri în care banul are gust dulce și educația, cultura, istoria nu mai înseamnă mare lucru pentru politicieni, care își amintesc de ele și de noi doar la alegeri! Mulți dintre noi au plecat în țări stărine, departe de familii. Unii, în încercarea de a scăpa de foame și de sărăcie, de a-și ajuta familiile, părinții și copiii rămași acasă, dar... ochii care nu se văd se uită! Mii de copii nu mai simt căldura părintească! Mii de părinți îndură un dor năpraznic de copiii plecați departe! Și peste tot și toate se încearcă sărăcirea continuă a celor rămași acasă, atât din punct de vedere material, cât și moral și spiritual, sub poleiala unor legi de ochii lumii și pentru ochii lumii! Războiul nu e cel de la granițe, războiul este cel din ființa noastă, este cel din fiecare dintre noi! Locul meu este aici, lângă eroii din istoria noastră, lângă eroii cei harnici și mai puțin știuți de lângă noi, cei care încă țin sus fruntea acestei țări, în ciuda tuturor stavilelor! Voi, de care parte sunteți?
La Mulți Ani, România! Slavă României! De iubire în credință și credință în iubire să ai parte, patria mea!0 Comentarii

La această poezie nu au fost adăugate comentarii, fii primul!

Pentru a lăsa comentarii este nevoie să te autentifici. Nu ai cont? Deschide unul!